Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne Sanal Tur

Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok müze kapılarını kapattı fakat bazı müzeler dijital ortamda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Ankara'daki Kurtuluş Savaşı Müzesi de bunlardan biri.

16.04.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-11:16) Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne Sanal Tur
“Atatürk’ün Doğumunun 100. Yılını Kutlama Programı” çerçevesinde, Kültür Bakanlığı tarafından yapılan yenileme çalışmaları sonucu 23 Nisan 1981 tarihinde “Kurtuluş Savaşı Müzesi” adıyla ziyaretlere açılan müze coronavirüs pandemisi nedeniyle şu sıralar ziyaretçilere kapalı. Neyse ki internet teknolojisi var... Bu sayede müze ziyareti yapmak son derece kolay.

1920-1924 yılları arasında TBMM faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Kurtuluş Savaşı Müzesi, Ulus Meydanı'nda bulunuyor.

Geniş bir koleksiyon sahip olan müzede Lozan Antlaşması ve Sevr Antlaşması ait belgeler, çeşitli devlet büyüğü hediyeleri ve dönemin ruhunu anlatan yazışma ve haberleşme araçları sergileniyor.

Kongre dönemlerinin şahane ürünleri, anlaşmalara ait tutanaklar, dönemin ilginç telgrafları ve bizzat Mustafa Kemal imzalı yazışmalar da müzedeki eserler arasında yer alıyor.

Müzeyi ziyaret etmek için tek yapmanız gereken https://sanalmuze.gov.tr/TR-259957/kurtulus-savasi-muzesi---ankara.html linkine tıklamak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal