Konyaaltı’nda Türk Halk Müziği Korosu’ndan Müzik Ziyafeti

Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu uzun bir aradan sonra ilk kez seyirciyle buluştu

15.07.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-11:01) Konyaaltı’nda Türk Halk Müziği Korosu’ndan Müzik Ziyafeti

Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu'nun uzun zaman sonra ilk kez seyirciyle buluştuğu konser ve Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi beğeni topladı.

Coronavirüs nedeniyle bir süredir yapılamayan kültür-sanat etkinlikleri normalleşme sürecinden yeniden başladı. Bu kapsamda Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu ve Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı içerisinde yer alan amfi tiyatro da sahne aldı.

Konser alanına maskesiz girişlere izin verilmezken amfi tiyatroya alınacak izleyicilerin ateşleri ölçüldü ve dezenfektan sıkıldı.

Etkinlikte ilk olarak, 16 kadın ve 16 erkek dansçının yer aldığı Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı. Halk Oyunları Topluğu, iki hafta gibi kısa sürede hazırladıkları gösteriyi sundu. Halk Oyunları Topluluğu, Teke Yöresi oyunları ile izleyenlerden alkış aldı. Halk oyunları antrenörü Mehmet Bağcı da etkinlikte sergilediği Zeybek performansı ilgi gördü.

Daha sonra ise sahneye Konyaaltı Belediyesi THM Korosu çıktı. Cemil Korkut şefliğinde gerçekleştirilen konserde 15 eser seslendirildi. Koroda yer alan solistler de söyledikleri parçalar ile amfi tiyatroyu dolduran Antalyalılara keyifli dakikalar yaşattı. THM Korosu, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, Bahçede Erik Dalı’, ‘Arpa Buğday Daneler’ ve ‘Köyceğiz Yolları’ gibi eserler ile Antalyalılara sıcak yaz akşamında hoşça bir vakit geçirtti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen etkinlikle ilgili, “Tüm tedbirlerimizi alarak konserlerimizi gerçekleştiriyoruz. Konserlerimizde sosyal mesafe kurallarına dikkat ediyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız da keyifli dakikalar geçiriyor. Etkinliklerimize yakından ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal