Kayseri'deki 787 Yıllık Kervansaray, Tarihe Meydan Okuyor

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Devleti zamanında Sultan I. Alaeddin Keykubat zamanında inşa edilen Sultanhanı Kervansarayı, 787 senelik geçmişi tarihe meydan okuyor.

25.04.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-11:35) Kayseri'deki 787 Yıllık Kervansaray, Tarihe Meydan Okuyor

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Devleti zamanında Sultan I. Alaeddin Keykubat zamanında inşa edilen Sultanhanı Kervansarayı, 787 senelik geçmişi ile tarihe ışık tutuyor.

Bünyan ilçesinde yer aldığı mahalleyle aynı adı alan Sultanhanı Kervansarayı, Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat zamanında, 1232 senesinde inşa edildi. Yapım aşaması 4 sene devam eden süren kervansarayın içinde, köşk mescit, hamam, fırın, özel misafirleri ağırlamak için odalar ve hayvanlar için ahır mevcut. Tarihi, Sultanhanı Kervansarayı'nın misafirlerin ve hayvanlarının ihtiyaçlarının giderileceği barınak ve servis mekanlarını içine alan iki bölüm olarak yapıldığı ifade edildi. 787 senedir ayakta kalan Sultanhanı Kervansarayı, günümüzde yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerinde ilgi odağında bulunuyor.

Kervansaray'ın 7 sene bekçiliğini yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Arslan (77), tarihi yapıya sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, 'Sultanhanı Kervansarayı, Anadolu Selçuklu Devleti'nden kalan bir eserdir. 1232 yılında yapımına başlanmış ve 4 yıl sürmüş. Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Kervansaray içinde mescit, hamam, fırın, yöneticiler ve misafirler için ayrılmış özel odalar ve Anadolu Selçuklu zamanında kervancılar geçerken atıyla ve devesiyle gelenler için bir ahır bulunuyor. Buraya gelenler, 3 gün ücretsiz kalıyorlarmış. Daha fazla kalmak isterlerse de belirli bir ücret ödüyorlarmış. 787 yıldır burası ayaktadır ve çok turist geliyor. Kervansaray, Vakıflar Bölge Müdürlüğü kontrolündedir' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal