İstanbul Modern'den Sanatçı Merkezli Etkinlik

İstanbul Modern, sanatçılara bir videoyla bu dönemde hayatlarına nasıl devam ettiklerinden bahsetmeleri için çağrıda bulundu.

28.05.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-15:32) İstanbul Modern'den Sanatçı Merkezli Etkinlik

İstanbul Modern, coronavirüs tedbirleri kapsamında şu sıralar ziyarete kapalı.

Dijital platformlardan sanatseverleri ağırlamaya devam eden müze, “Şimdinin Peşinde” adlı koleksiyon sergisinde yapıtlarıyla yer alan sanatçılara bu dönemde hayatlarına nasıl devam ettiklerinden bahsetmeleri için çağrıda bulundu.

 “Şu anda neredesiniz?”, “Ne üstüne çalışıyorsunuz?” ve “Sanat üretmediğiniz zamanlarda neler yapıyorsunuz?” sorularına her sanatçıdan farklı bir cevap alan müze ilk olarak, Paris’te yaşamını sürdüren Mehmet Güleryüz’ün videosunu sosyal medya hesaplarından yayınladı.

Sanatçıların corona günlerindeki üretimlerine dair görüntülerin yer aldığı videolar dijital platformlarından sanatseverlerden de büyük beğeni alıyor.

Murat Akagündüz, Rasim Aksan, Deniz Aktaş, Mehtap Baydu, Taner Ceylan, İnci Eviner, Mehmet Güleryüz, Hüsamettin Koçan, İrfan Önürmen, Necla Rüzgar, Sarkis, Güneş Terkol, Canan Tolon, Tunca ve Nil Yalter gibi sanatçıların videoları da ilerleyen günlerde sanatseverlerle olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal