Fatih Sultan Mehmet'in Ünlü Tablosu Müzayedede

Osmanlı İmparatorluğu döneminin en etkili padişahı Sultan Mehmet'in, İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından 1480 yılında yapılan portresi, İngiltere'nin başkenti Londra'daki müzayedede satılacak.

16.06.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-10:54) Fatih Sultan Mehmet'in Ünlü Tablosu Müzayedede

Osmanlı'nın görkemli padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in günümüze kadar gelebilmiş üç orjinal portresinden biri olan tablo, , İngiltere'nin başkenti Londra'daki dünyaca ünlü müzayede salonu Christie's 25 Haziran'da düzenlenecek müzayedede satılacak.

National Gallery'nin 'daimi sergilenen sanat eserleri' arasında yer alan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminin en etkili padişahı Sultan Mehmet'in, Venedikli Ressam Gentile Bellin tarafından 1480 yılında yapılan portresi 400- 600 bin sterlin değerinde satışa çıkarılacak.

Fatih Sultan Mehmed'in yanında başka bir kişi ile resmedilmiş "tek portre" olma özelliği taşıyan eser, müzayedenin en dikkat çeken parçalarında biri olacak.

Londra'daki Christie's müzayede salonunda İslam ve Hindu Sanat Eserleri sorumlusu Sara Plumbly, coronavirüs salgını tedbirlerinden dolayı iki ay önce kapılarını kapattıkları salonun ilk kez bu müzayede ile açılacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal