Baksı Müzesi Kapılarını Yeniden Açıyor

Bayburt'ta yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen Baksı Müzesi, coronavirüs nedeniyle kapattığı kapılarını 1 Haziran'da açacak.

30.05.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-12:48) Baksı Müzesi Kapılarını Yeniden Açıyor
Coronavirüs tedbirleri nedeniyle geçici süreliğine kapatılan Baksı Müzesi, 1 Haziran'da yeniden sanatseverlerle buluşacak.

Kent merkezine 45 kilometre mesafedeki Bayraktar (Baksı) köyünde, Çoruh Vadisi'ne hakim tepenin üzerine ressam ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan müze, sanatseverlere kapılarını 2010'da açtı.

2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü, TBMM Onur Ödülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2017 yılı "Kültür ve Sanat Kurumu" gibi birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen müze çağdaş ve geleneksel sanatları aynı çatı altında barındırıyor.

Mimari yapısı ve konumu itibarıyla "sıra dışı müze" olarak ünlenen müze, sıra dışı sergileriyle yurt içi ve dışında adından söz ettiriyor.

Müzenin bakım ve sorumluluğunu üstlenen Bayraktar Köyü Muhtarı Nabi Akçelik, salgın sürecinde ziyaretçilere kapalı olan müzenin eksikliklerini giderdiklerini söyledi.

Akçelik, "Kovid-19 süreci nedeniyle sessizliğini koruyan müze eski günleri özledi. Müze açık olduğunda, buraya farklı kültür ve kentlerden birçok insan geliyor. Sanatseverlerle müzede birlikte olmak, onlarla zaman geçirmek, onların bilgi ve birikiminden yararlanmak iyi oluyordu." dedi.

Vakıflar ve Müze haftaları dolayısıyla her yıl sanatseverlerin müzede yoğunluk oluşturduğunu anlatan Akçelik, bu önemli haftaların bu yıl Kovid-19 nedeniyle sessizlik içinde geçtiğini dile getirdi.

Akçelik, müzenin yıl boyunca 20 bini aşkın sanatseveri misafir ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Müzede, Kovid-19 süreci olmasaydı bu haftalarla ilgili birçok etkinlik oluyordu. Her yıl mayıs ve haziranda Çocuk Şenliği yapılıyordu. İnsanlar, müzeye gelmek için salgının geçmesini bekliyor. Sanatseverler sürekli bizleri arayarak 'Ne zaman gelebiliriz veya ne zaman hizmete başlayacaksınız?' gibi sorular soruyor. Herkes bu sürecin bir an önce bitmesini ve Baksı Müzesi'ni görmek istiyor."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal