Bakan Kurum’dan Çeşnigir Köprüsü Kanyonu’nda Tekne Turu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırıkkale’deki Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü Kanyonu’nda tekne turu yaptı.

11.07.2020-10:04 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-10:01) Bakan Kurum’dan Çeşnigir Köprüsü Kanyonu’nda Tekne Turu

Kırıkkale ziyaretleri kapsamında Keskin ilçesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi aldı.

İlçede gezerek projelerin gerçekleşeceği alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Kurum, daha sonra Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

Yüzyıllar boyunca tarihe ışık tutan ve Kırıkkale Valiliğinin girişimleriyle turizme kazandırıla Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü Kanyonu’nda tekne turu yapan ve incelemelerde bulunan Bakan Murat Kurum, burada vatandaşlarla bir araya gelerek çocuklara da oyuncak hediye etti

Bakan Kurum Çeşnigir Kanyonu Projesi ile ilgili, “Çeşnigir Kanyonu içerisindeyiz. Tarihi güzelliklerin olduğu, doğal güzelliklerin olduğu, burada her türlü duyguyu hissedebileceğiniz çok önemli bir alan. Ankara’ya 80 kilometre mesafede. 500 bin metrekare alan üzerinde bir çevre düzenleme çalışması gerçekleştiriyoruz. Kırıkkale Valiliğimiz, İl Özel İdaresi ve Bakanlığımız, hem genel müdürlüklerimiz hem İller Bankası Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle bu projeyi gerçekleştiriyoruz. İçinde kanyonumuzun olduğu kanyon güzergahı içinde 6.5 kilometre yürüyüş ve bisiklet yolunun olduğu 2 tane seyir terasımız var” dedi.

Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

“Göl çevresi etrafımızda dinlenme alanlarının yürüyüş alanlarının olduğu tarihi köprümüzün Selçuklu dönemine uzanan ihyasını ve inşasını yine bu proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz hemen yanı başımızda Hititler dönemine ait yerleşim yerlerini içinde barındıran çok önemli bir doğa projesini, çevre projesini bitirmiş bulunmaktayız.”

Bakan Kurum’a ziyaretleri sırasında Vali Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Keskin ilçe Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir ve diğer ilgililer eşlik etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal