"Aida" Operası, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda

26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali dahilinde tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda "Aida" operası sahne aldı.

13.09.2019-10:12 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-09:57)

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali dahilinde tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda "Aida" operası gösterime sunuldu.

Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın kara sevdasını konu alan, Giuseppe Verdi'nin "Aida" operasının rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini, orkestra şefliğini İtalyan orkestra şefi Fabrizio Maria Carminati üstlendi.

Antalya ve Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra, koro sanatçılarıyla birlikte yapıtın ilk gösterimine, solist sanatçılar soprano Anna Nechaeva "Aida"yı, tenor Murat Karahan "Radames"i seslendirdi.

"Aida" operası seyirci tarafından yoğun ilgi gördü.

13 Eylül günü akşam 21.00'de sahneye sunulması planlanan operanın ikinci gösteriminde ise "Aida"yı Franceska Tiburzi, "Radames"i Efe Kışlalı, "Amneris" karakterini ise önceki gösterimdeki gibi soprano Anastasia Boldyreva sahneye sunacak.

 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal