Kül Olan Ormanın Ağaçlandırma Çalışmaları Başarıyla Sonuçlandı!

2017 yılında çıkan orman yangınlarıyla kül olan ormanların ağaçlandırma çalışmaları başarıyla sonuçlandı.

10.11.2021-15:23 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-16:37)

Geçtiğimiz yıllarda İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen orman yangınının yaraları sarılmaya başlandı. Devlet desteği ile yanan bölgeye toplam 160 bin fidan dikilirken bölge tekrar yeşil görünümüne kavuşmaya başladı.

Yeni Foça Mahallesi'nde 2017 yılında ortaya çıkan ve 98 hektar ormanın yanmasına sebep olan orman yangını ağaçların yanı sıra, hayvanların yaşam bölgelerini de olumsuz yönde etkilemişti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgeyi ağaçlandırmak için çalışmalara başladı. Sahada ilk olarak iş makineleriyle düzeltme çalışmaları yapıldı. Düzeltme işleminin ardından orman ekipleri bölgeye çeşitli cins ağaçlardan oluşan toplam 160 bin fidan dikti.


ESKİ YEŞİL GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, bir daha orman yangını olmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirterek, gelecek yıllarda fidan dikiminin artacağının altını çizerek şu sözleri söyledi; "Alanın bir metresine bina yapılmadı. Anayasamızın 169. maddesi gereği ormanlarımız koruma altında. Ormanlar yandıktan sonra ağaçlandırılmak zorunda. Bize verilen bu görevi yerine getirdik. Yaptığımız çalışma sayesinde alan eskisi gibi yemyeşil oldu. 3-4 yaşındaki fidanlarımızın boyu yaklaşık 1,5 metreye ulaştı. Fidanlarımıza bir çocuğa bakar gibi bakıyoruz. Yaklaşık 4 milyon fidan dikildi. Suni gençleştirme ve ağaçlandırma yapıldı. İzmirlilere müjde verebiliriz. Orada fidanlarımız tutmuş durumda."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal