Son Dakika: Antalya ve Mersin'de Orman Yangını!

Antalya'da sazlık alan ve Mersin'de ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler yangın söndürme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

10.11.2021-12:06 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-12:06) Son Dakika: Antalya ve Mersin'de Orman Yangını!

Türkiye’de orman yangınları devam ediyor. Yazın yaşanan ve ülkeyi sarsan büyük yangınların ardından bölgesel çapta yangınlar yaşanmaya devam ediyor. Sebebi belirlenemeyen yangınlara müdahale çalışmaları itfaiye ekipleri tarafından sürdürülüyor. Çıkan yangınların daha geniş alanlara yayılmaması için havadan ve karadan müdahale ile destek sağlanıyor.

ANTALYA'DA SAZLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI

Antalya'nın Aksu ilçesinde seraların bulunduğu sazlık alanda çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Kemerağzı Mahallesi'ndeki Yaman Sazlığı'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler bölgede etkili olan kuvvetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alanda bulunan seralardan bazıları, naylon örtülerinin yanması sonucu zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki bir helikopter de katıldı. Mahalle sakinleri de kovalarla su taşıyarak ekipleri destek olmaya çalışıyor. Ekipler, alevlerin daha geniş bir alana ve diğer seralara ulaşmaması için çaba gösteriyor.

MERSİN'DE ORMAN YANGINI

Mersin'in Bozyazı ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Mersin'in Bozyazı ilçesi Gözce Mahallesi'ndeki ormanlık alanda nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bölgede 1 helikopter ve 20 arazöz çalışmasını sürdürürken rüzgar nedeniyle müdahalede güçlük yaşanıyor. Söndürme çalışmaları için bölgeye ayrıca 3 helikopter ve 1 uçak daha sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal