30 Kiloluk Dev Lahanalar Görenleri Şaşkına Çeviriyor!

Mersin’in Toroslar ilçesinde çiftçilik yapan Nuh Eroğlu lahana üretiminde güvercin gübresi kullanınca lahanaları rekor büyüklüğe ulaştı.

10.11.2021-15:10 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-15:26)

Son dakika gelen bilgilere göre, Mersin’in Toroslar ilçesinde çiftçilik yapan Nuh Eroğlu’nun lahanaları devasa boyutlara ulaştı.

Mersin’in Toroslar ilçesi Yavca Mahallesi’nde yaşanan olayda Nuh Eroğlu isimli çiftçi pepino tarlasının etrafına 4 ay önce lahana fidesi ekti. Lahanaların bakımını günü gününe yapan Nuh Eroğlu’nun lahanaları 1 metre genişliğinde ve 30 kilo ağırlığına erişti.


ÜRETİCİ NUH EROĞLU ŞAŞKIN

Lahanaların bu kadar büyümesine kendisinin de şaşırdığını belirten Nuh Eroğlu, şu sözleri söyledi; “Mayıs, haziran ayı gibi lahana fidelerini diktim. Yaklaşık 6 ayda bu hale geldi. Tüketime hazır halde şu an. Ektiğim tür normalden daha fazla büyüyor ancak bu boyutlara gelmesi bizi de şaşırttı. Görenler ilk başta şaşırıyor sonrasında nasıl bu boyutlara ulaştığını soruyorlar. Gelip fotoğraf çekenler var.”

YETKİLİLER İNCELEME BAŞLATTI

Lahanaların böylesine devasa boyutlara güvercin gübreleri ile ulaştığını belirten Nuh Eroğlu durumu Tarım İl Müdürü Arif Abalı güvercin gübresini araştıracaklarını ve farklı tarım ürünlerinde kullanılabileceğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal