Tarım ve Orman Bakanı Müjdeyi Verdi! Çiftçiye Yüzde Yüz Ödenek Sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, kuraklık ve ekonomik sıkıntılar ile geçen bu son 2 senede çiftçiye destek vermeyi sürdürüyor. Tarımsal ürünlerde artan maliyet ve verimsiz mahsuller çiftçileri zor duruma sokuyor.

01.11.2021-13:36 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-14:20) Tarım ve Orman Bakanı Müjdeyi Verdi! Çiftçiye Yüzde Yüz Ödenek Sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, kuraklık ve ekonomik sıkıntılar ile geçen bu son 2 senede çiftçiye destek vermeyi sürdürüyor. Tarımda alanları ve hasatlardaki verimliliği arttırmaya çalışan Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçiye desteğini sürdürmeye devam ediyor. Tarımsal ürünlerde artan maliyet ve verimsiz mahsuller çiftçileri zor duruma sokuyor. Son dakika haberine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçiye ödenecek desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘Gübre desteğini bu yıl hasat edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için yüzde 25, 2022 yılı için tüm ürünlerde yüzde 100 artırarak ödeyeceğiz.’ dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçiye ödenecek desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, ‘Gübre desteğini bu yıl hasat edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için yüzde 25, 2022 yılı için tüm ürünlerde yüzde 100 artırarak ödeyeceğiz.’ dedi.

2022 YILINDA TÜM TARIMSAL ÜRÜNLERDE YÜZDE 100 ÖDENEK SAĞLANACAK

Yaşanan koronavirüs salgını ve iklim krizinin beraberinde getirdiği sıkıntıların başında tarım ürünleri geliyor. Artan maliyet ve verimsiz mahsuller çiftçileri zor duruma sokuyor. Tarım ve Orman Bakanılığı, ülkemizdeki tarımının verimliliğinin artması ve çiftçilerin tarımdan vazgeçmemesi için tarımsal destek fonları yaratmaya devam ediyor. Gübre desteğini bu yıl hasat edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için yüzde 25, 2022 yılı için tüm ürünlerde yüzde 100 artırarak ödeyeceğiz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 16 lira olan gübre desteğini 2021 yılı üretimi için dekara 20 lira, 2022 üretim yılı için de dekara 32 lira ödeyeceğiz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 16 lira olan gübre desteğini 2021 yılı üretimi için dekara 20 lira, 2022 üretim yılı için de dekara 32 lira ödeyeceğiz. 2022 üretim yılı için sertifikalı tohum kullanım desteğini buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik için yüzde 50 artışla dekar başına 24 liraya çıkardık. Son iki yılda buğdayda gübre desteğini 4, sertifikalı tohum desteğini 3 misli artırdık. Mazot desteğini maliyetinin yüzde 50'si olacak şekilde ödemeye devam edeceğiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal