Kripto Paranın Geleceği ABD'de Belirleniyor

ABD Kongresi'nde kripto paranın geleceği belirlenecek. Kripto para şirketlerinin yöneticileri ABD Kongresi'nden ise katı kuralların olmamasını talep edecekler.

08.12.2021-09:45 - (Son Güncelleme: 08.12.2021-12:21) Kripto Paranın Geleceği ABD'de Belirleniyor

Kripto paraların yıllar içerisinde gelişip finansal bir değere ulaşmasından sonra bazı ülkeler söz konusu bu piyasa için bazı kurallar getirmeye başladı. Ek olarak El Salvador Bitcoin'i resmi para olarak kabul ederken bir diğer ülkelerin tutumları da bir hayli sert olmaya başladı. Avrupa ve ABD tarafında kripto paralara karşı sert tutum içine girilmesine yönelik beklentiler de yükselmeye başladı.

KRİPTO PARA PİYASASI ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE KONUŞULACAK

Tüm dünyada önde gelen 6 Kripto Para şirketinin yöneticileri bugün gün içerisinde ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi toplantısına katılıp kripto para dünyasına yönelik düşünce ve  görüşlerini sunacaklar.

Bugün saat 18:00'da başlayacak olan söz konusu toplantıda kripto para şirketlerinin yöneticileri, Kongre'den dijital varlıklar hakkında kuralların temkinli konulmasını talep edecekler. Aksi durumda kripto paraların yer altına gideceği ve devamında da ABD dışına çıkacağı vurgusu da ifadeler içerisinde yer alacak.


Coinbase CEO'su Alesia Haas, söz konusu toplantı öncesinde sunumunu basınla paylaştı. Haas açıklamasında 'Kamuoyu ile açık şekilde tartışılmış yasal çözümler ortaya konmadığı takdirde, ABD'nin gereksiz şekilde sıkıntılı ve ürkütücü yasalar, düzenlemeler ile karşı karşıya kalması riski var. Böyle bir duru, kripto aktivitesini yer altına veya offshore borsalara iter.' ifadelerini kullandı.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

Geçtiğimiz hafta sert düşüş yaşayan kripto para birimleri şu günlerde hafif toparlanma eğilimine geçti. Bitcoin 50 bin 650 dolar, Ethereum 4366 dolar, Dogecoin 0.18 dolar, Shiba Inu ise 0.0,000037 dolar seviyesinde işlem görüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal