Kripto Paranın Değeri Düştükçe Düşüyor

Kripto para kullanıcıları yükseliş beklerken Çin’de bir darbe vurdu. Çin’deki yerel finanslar kurumları ödeme işlemlerinin kripto para ile hizmet verilmesini yasaklamasıyla, Bitcoin geçtiğimiz şubat ayından beri ilk kez 40 bin dolar seviyesine düştü.

20.05.2021-12:04 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-12:17) Kripto Paranın Değeri Düştükçe Düşüyor

Bitcoin’in değeri dün 30 bin dolara kadar düştü daha sonra yaklaşık 35 bin dolara kadar yükselmişti. Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin’in değeri 50 bin doların üzerine çıkmıştı.

''ÇİN'DE YASAKLANDI''

ABD’li elektrikli otomobil markası Tesla’nın sahibi Elon Musk’un sözünü ettiği kripto paralar bu defa da dünyanın diğer ucundan darbe yedi. Çin 18 Mayıs’tan itibaren yerel finans kurumlarının ve ödeme sistemlerini kripto para yapılmasını yasakladığını duyurdu. AA, Çin’deki Ulusal İnternet Finansman Birliği, Bankacılık Birliği, Ödeme ve Takas Platformu tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, “Son dönemde kripto para birimleri çok sert şekilde yükselirken ve düşerken, spekülatif kripto işlemleri artış gösterdi. Bu insanların varlık güvenliklerini ihlal ediyor, ekonomik ve finansal düzeni ciddi şekilde aksatıyor” denildiğini aktardı.

''DEĞER KAYBEDİYOR''

Bitcoin’de değeri yüzde 20’yi kadar çıkarken başka kripto para birimi olan Ethereum ise yüzde 15’ten fazla düşüşle 3 bin doların altına çekildi. Litecoin yüzde 12.9 değeri düşerken 266 dolardan işlem gördü. XRP ise yüzde 7 düşüşle 1.42 dolara geriledi.

Bitcoin bir haftadır yüzde 31 değer kaybetti. Ethereum yüzde 29.3, Shiba ise yüzde 57 değer kaybetti. Milliyet'in haberine göre, kripto paraların sert düşüşünden sonra kripto para piyasaları 1 trilyon dolar daraldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal