Merkez Bankası Başkanı, Kripto Paralara İlişkin Açıklama Yaptı

Şahap Kavcıoğlu, üzerinde çalıştıkları kripto paralarla ilgili düzenleme için iki hafta süre verdi.

24.04.2021-10:42 - (Son Güncelleme: 24.04.2021-10:42) Merkez Bankası Başkanı, Kripto Paralara İlişkin Açıklama Yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, CNN Türk'te bir programa katıldı. 

Ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, son olarak Thodex vurgunuyla Türkiye'nin gündemine oturan kripto para konusuna da değindi.

‘‘DÜZENLEMELERLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ’‘

Hassas bir konu olduğunu ve altyapı, düzenleme ve kontrol mekanizması olmadığını söyleyen Kavcıoğlu, ‘‘Sadece yasaklayarak bu olayı çözemezsiniz. Bu platformlara aracılık eden kuruluşların altyapıları sağlam değil. Bankalar aracılığı ile ödeme yapabilirisiniz dedik. Düzenlemelerle ilgili çalışıyoruz. Para yerine kullanımını yasakladık. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinesinde kripto para düzenlemesi çalışılıyor.’‘ ifadelerini kullandı.

‘’BİRÇOK BELİRSİZ SORU İŞARETİ VAR’’

Çalışmalar için iki hafta gibi kısa bir süreyi işaret eden Kavcıoğlu, ‘‘Tanımı yok; varlık mı, mal mı? Birçok belirsiz soru işareti var. İki hafta içerisinde çalışmaların bir noktaya geleceğini tahmin ediyorum. Dünyada da örnek alabileceğiniz bir uygulama yok.

‘‘GİDEN PARA GELİYOR MU BELİRSİZ’’

Çok ciddi bir kripto para trafiği var. Giden para geliyor mu belirsiz. Nereye gittiğini bilemiyoruz bu kripto paraların. Avrupa ve ABD'ye giden bir kripto akışı var. Biz bu konuyu birkaç hafta içerisinde; SPK, BDDK, Bakanlık kendi düzenlemelerini yapıyor. Kripto dünyasıyla ilgili neler yapıldığını, düzenlemenin ne olduğunu bilmeyen kişiler var.’‘ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal