Kripto Parada Yeni Bir Vurgun Daha!

Kripto para borsasında gün geçmiyor ki vurgunlar olmasın. Vurgun haberleri yine Türkiye'den geldi. Gelen haberlere göre 10 milyon TL üzerinde vurgun yapıldığı tahmin ediliyor.

20.12.2021-14:50 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-14:50) Kripto Parada Yeni Bir Vurgun Daha!

Kripto para borsası, yeni bir vurguna soyundu. Bitrota, Thodex sonrası bir vurgun da Fund of Yours’dan (FOY) geldi. Ankara Kuşu ismiyle anılan Oktay Yaşar tarafından kurulup geliştirilen Foy Token, 16 milyon TL’lik vurgun yoktu. Muhalif gazeteciler ve CHP ile yakınlığı da bulunan isimler tarafından sosyal medyada paylaşılıp pazarlanmıştı. Para karşılığı Foy Token ile birlikte reklam çalışması yaptığı, sosyal medya pazarlamasını yaptığı biliniyor. 

4. VURGUN GELDİ

Kripto para borsasında vurgunlar bitmiyor. Oktay Yaşar adlı kişi, Foy Coin – Foy Token ile 16 milyon lirayı alıp kaçtığı tahmin ediliyor. Yaşar hakkında FETÖ elebaşı ve örgüte ilişkin paylaşımlar yüzünden suçlamalar da bulunmaktaydı. Suçlamalar sonucu 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası dava açılmıştı. Yaşar, FETÖ’yü mağdur olarak göstermekteydi. 

Foy Coin, piyasalarda yerini almaya başlamıştı. CHP’ye yakın gazeteci ve insanlar tarafından sosyal medyada sürekli paylaşılmaktaydı. Arif Kocabıyık, Levent Özeren, Kemal Özkiraz, Çağlara Cilara ve Gökhan Özbek gibi isimler Foy Coin’e dair ciddi paylaşımlarda bulunmuştu.


MUHALİF MEDYA TARAFINDAN DESTEKLENİYORDU

Kendini muhalif medya olarak tanımlayan birçok haber sitesi de Foy adlı kripto parayı paylaşmıştı. Foy, son paylaşımını 31 Temmuz’da yapmıştı. O günden beri kullanıcılarına hiçbir iletişim çağrısında bulunmaması tüm kullanıcılarını rahatsız etmişti. Son paylaşımda, "Olumsuz seyreden mevcut kripto para piyasasında yatırımcılarımızı korumak için şirketimiz sahip olduğu 50 milyar adet FOY Token’i piyasadan silerek, yaktı." sözleri yer alıyor.

TOKEN ERİDİ

Coingecko verileri doğrultusunda 30 Haziran tarihinde 0,00017 dolar olan para şu an 0,00001 seviyesinde. Bu da yüzde 94 değer kaybının gerçekleştiği anlamına geliyor. 

FOY NEYDİ?

Fund of Yours, ilk olarak Youtube, Instagram ve Twitter sosyal medya kullanıcılarına hizmet vermeyi hedeflemekteydi. Platformdaki iş ortaklarıyla kullanıcılara ulaşmak hedefleridir. FOY, fon sahiplerine şeffat ilkeleri doğrultusunda hisselerini yüzde 80 kullanıma açıp dijital para piyasasında çok az rastlanan bir arz fırsatı yaratma isteğiyle ortaya çıktığı ön görülüyordu. Yorumları, Foy Token’in yükselişe geçen bir para olduğu düşüncesindeydi lakin böyle olmadı. Foy token hakkında iddialar gittikçe büyüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal