Kripto para piyasasında son durum ne? Bitcoin düşüş trendini kırabilecek mi? Uzmanlardan yatırımcılara uyarı geldi

Özellikle geçtiğimiz yıl yatırımcılarına iyi miktarlarda para kazandıran Bitcoin, bu yıl yatırımcılarının yüzünü pek güldürmüyor. Kripto para piyasasının en güçlü para birimi Bitcoin, zaman zaman yukarı çıkma eğilimi gösterse de düşüş trendini bir türlü kıramadı.

07.03.2022-14:29 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-14:29) Kripto para piyasasında son durum ne? Bitcoin düşüş trendini kırabilecek mi? Uzmanlardan yatırımcılara uyarı geldi

Özellikle son dönemde yaşanan Rusya-Ukrayna kriziyle çalkalanan kripto para piyasası ve Bitcoin ile ilgili Bloomberg Emtia Stratejisti Mike McGlone yatırımcıları korkutacak bir tahminde bulundu.

2022 yılına düşüşle başlayan kripto paralardaki dalgalı ve belirsiz süreç devam ediyor. Lider para birimi Bitcoin zaman zaman yükselme eğilimi gösterse de düşüş trendini kıramamakla beraber istenilen sıçramayı bir türlü gösteremedi.+

39 bin dolar seviyesinde tutunamadı

Rusya-Ukrayna krizinden de nasibini alan Bitcoin 34 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Geçtiğimiz hafta yeniden 45 bin dolar seviyelerini gören Bitcoin haftaya 38 bin doların altında başladı.

CoinMarketCap verilerine göre Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece kısa bir süreliğine 39 bin doları geçmeyi başaran kripto para biriminin yükselişi pek uzun sürmedi. Son 24 saatte yüzde 4'e yakın kayıpla 37 bin dolar seviyelerine gerileyen BTC’nin değeri hakkında yatırımcıların hoşuna gitmeyecek bir iddia ortaya atıldı.

“Bitcoin 30 bin dolara kadar düşebilir”

Shiftdelete'in aktardığı habere göre; Bloomberg Emtia Stratejisti Mike McGlone, Bitcoin'in geleceğine yönelik yeni bir iddia ortaya attı ve yatırımcıların kafasına soru işareti bıraktı. McGlone, popüler kripto para biriminin Pazar sabahı yüzde 2 oranında bir değer kaybı yaşadığını ifade etti ve bu durumu, riskli varlıklar için önümüzdeki haftanın zorlu geçeceğine işaret ediyor şeklinde yorumladı.

Mike McGlone, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Bitcoin değerinin yeniden 30 bin dolara kadar düşebileceğini ifade etti.

Son 1 hafta içerisinde gördüğü en yüksek seviye 44 bin dolar ile 3 Mart’ta olan Bitcoin, o günden beri sürekli olarak düşüşte. Haberin yazıldığı tarihte 37 bin 900 dolar seviyesinde dolaşan BTC'yi 2 bin 500 dolar ile Ethereum takip ederken; peşinden 1 dolar ile Tether, 369 dolar ile BNB Coin sıralanıyor. Dogecoin ise 24 saatte yüzde 5'e yakın düşüşle 0.1191 dolara kadar düşmüş durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal