Altın piyasasında gidişat nereye? Uzman isimden çok kritik açıklamalar: Yakında çoğu insan altın alamayacak!

Özellikle son dönemlerde, Rusya-Ukrayna savaşının da patlak vermesiyle birlikte çok sert bir yükselişe geçen altın fiyatları, yatırımcıları korkutmaya devam ediyor. Küresel piyasalarda ons altının yükselişi ve yurtiçi piyasalarda da döviz kurlarında görülen dengesizlikler, gram altın fiyatlarını da etkiliyor. Yatırımcılar altın konusunda nasıl hareket edeceğini sorgularken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten, yatırımcılara önemli bir uyarı geldi.

07.03.2022-14:04 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-14:11) Altın piyasasında gidişat nereye? Uzman isimden çok kritik açıklamalar: Yakında çoğu insan altın alamayacak!

Altın fiyatlarında yükseliş beklediğini ifade eden Memiş “Altında öyle bir yükseliş olacak ki çoğu insan fiziki olarak alamayacak.” şeklinde konuştu. İşte İsmail Memiş’in açıklamalarından detaylar…

İslam Memiş Yatırımcıları Uyardı

Geçtiğimiz dönemlerde yaptığı başarılı altın ve para tahminleriyle isminden sıkça söz ettiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Uzman isim altın ile kripto para arasındaki ters yönlü ilişkiye dikkat çeken İsmail Memiş, “Altın değer kazanırsa kripto paralar değer kaybeder, kripto paralar değer kazanırsa altın değer kaybeder” sözlerini söyledi. Altın fiyatlarında ve kripto paralarda ters orantılı hareket yaşandığını tekrar ifade eden Memiş, “Yani altın satanlar kripto alır, kripto satanlar altın alır” sözlerini ekledi ve yatırımcıları olası manipülasyonlara karşı uyardı. Memiş konuya ilişkin açıklamasında “Hatta bu manipülasyondan sonra öyle bir yükseliş olacak ki çoğu insan fiziki olarak alamayacak” ifadelerini kullandı.

"Bence manipülasyon var"

Emtiaların savaş ortamından istifa ettiği belirten Memiş, altın ve gümüş gibi yatırım araçlarının, enflasyonun ve jeopolitik risklerin arttığı dönemlerde yıldızlarının parladığını ifade etti. Uzman isim, savaş ile manipülasyon arasında git-gel yaşandığını belirterek ve “Şu an gerçek bir savaş mı, manipülasyon piyasası mı var? Yüzde 90 için bu sorunun cevabı ‘savaş var.’ Benim cevabım da ‘manipülasyon var.’” diye konuştu. Memiş söz konusu açıklamalarında ve uyarılarında, altın fiyatlarında çok ciddi bir yükseliş olacağını ve çoğu insanın fiziki altın alamayacağını hatta öyle ki, birçok kişinin de beklendiği kadar kazanç sağlayamayacağını öne sürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal