Kredi kartı borcu nasıl yapılandırılır? 2022 kredi kartı borcunu yapılandıran bankalar

Ekonomik sebeplerden dolayı ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartlarına başvuran vatandaşlar kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanıyor ve kredi kartı borçları bir süre sonra bu kişiler için bir kabusa dönüşüyor. Peki Kredi kartı borcu nasıl yapılandırılır? İşte 2022 kredi kartı borcunu yapılandıran bankalar...

26.06.2022-00:57 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-00:57) Kredi kartı borcu nasıl yapılandırılır? 2022 kredi kartı borcunu yapılandıran bankalar

Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar sebebiyle vatandaşın maaşları enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor. Günlük ihtiyaçlarını karşılamakta oldukça zorlanan insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için bankaların kendilerine sağladığı kredi kartlarına başvuru yapıyor. Fakat kredi kartı alan kişiler bir süre sonra aşırı derecede borçlandıkları için kredi kartı borçlarını geri ödeme konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Ekonomik sebeplerden dolayı ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartlarına başvuran vatandaşlar kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanıyor ve kredi kartı borçları bir süre sonra bu kişiler için bir kabusa dönüşüyor. Peki Kredi kartı borcu nasıl yapılandırılır?

Kredi kartı borcu nasıl yapılandırılır?

Ödeyemedikleri kredi kartı borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar 2022 kredi kartı borcunu yapılandıran bankaları internet üzerinden araştırmaya yöneldi. Hükümet ise geçmiş yıllarda hayata geçirdiği bir uygulama kapsamında kredi kartı olan kişilerin kredi kartı borçlarının 72 aya kadar yapılandırılacağını duyurmuştu.

Kredi kartı borcu yapılandırma

Söz konusu yapılandırma kapsamında limit olarak herhangi bir alt limit veya üst limit belirlenmedi. Bu haberi sevinçle karşılayan vatandaşlar yasal takibe alınmış olan kredi kartı borçlarını yapılandırmak için neler yapmaları gerektiğini öğrenmeye çalışıyor.

Türkiye’de kredi kartını borcunu ödeyemeyen milyonlarca vatandaş bulunuyor. Bir çok banka kredi kartı borcu yapılandırma işlemi konusunda müşterilerine önemli kolaylıklar sağlıyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Fibabanka, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası, Denizbank, Finansbank, HSBC, Garanti Bankası ve daha pek çok bankanın şubelerine ziyarette bulunurak veya bu bankaların müşteri hizmetleri ile görüşerek kredi kartı borcunuzun yapılandırılması konusunda gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Ayrıca BİMER üzerinden kredi kartı borcunu taksitlendirme işlemini başlatabilir ve böylece borcunuzu kolaylıkla taksitler halinde ödeyebilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal