Kovid aşısı bağımlılık yaptı: Tam 217 kez aşı oldu!

Dünyayı etkisi altına alan pandemi hakkında ilginç bilgiler yaşanmaya devam ediyor. Almanya'da 62 yaşındaki bir erkeğin, doktorların aksi yöndeki tavsiyelerine karşın 217 kez Kovid aşısı olduğu belirtildi.

06.03.2024-17:33 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-17:33)

Akşam gazetesinden ulaşılan bilgilere göre, Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yayımlanan vakaya göre, aşılar 29 aylık bir dönemde özel kliniklerden satın alınarak yapıldığı kaydedildi.

‘‘Çok ilgi gösterdi!’’

Uzmanlar hayretler içinde kaldı. Erlangen-Nurember Üniversitesi’nde görev alan bilim insanları, söz konusu erkekte her hangi bir sorun yaşanmadığının bilgisini verdi. Üniversitenin Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Kilian Schober "Bu vakayı gazete haberlerinden öğrendik. Daha sonra kendisiyle temas kurduk ve Erlangen'de bazı testlerden geçirmek istediğimizi söyledik. Çok ilgi gösterdi" dedi.

Tam 217 kez Kovid aşısı oldu!

‘‘Kendisi ısrar etti!’’

62 yaşındaki vakadan kan ve tükürük örnekleri alındı, uzmanlar ayrıca son yıllarda depolanmış, dondurulmuş kan örneklerini de inceledi. Çalışmada görev alan Dr. Schober, "Çalışmayı yaptığımız sırada, kendi ısrarı sonucu vakaya yine Kovid aşıları yapıldı. Daha sonra numuneleri, bağışıklık sisteminin aşıya verdiği tepkiyi tam anlamıyla belirlemek için kullanma fırsatımız oldu " dedi.

Savcı kanıt topladı fakat suçlama yöneltemedi!

Hukuksal anlamda harekete geçen Magdeburg kentindeki savcı, söz konusu kişinin olduğu 130 aşının kanıtlarını toplayıp, sahtecilik soruşturması başlattı, ancak herhangi bir suçlama yöneltilmediği kaydedildi. Uzmanlar, aşırı aşılanmayı teşvik etmediklerini belirtirken, vakaya yaptıkları testlerin genel sonuçlarını çıkartmaya yetmeyeceğinin altını çizdi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal