Kovid-19 Sürecinde Kilo Verdirecek Kolay Yaz Sporları

Yaklaşık iki yıldır mücadele edilen salgın sürecinde, birçok insan aldıkları kilolardan nasıl kurtulacağına araştırmaya başladı. İşte kolayca kilo vereceğiniz yaz sporları…

24.06.2021-12:04 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-12:19)

Koronavirüs salgının ortaya çıktığı günden bu zamana, çeşitli tedbirlerle salgına karşı önlemler alındı. Bu önlemlerin başında pandemi sürecinde bir süre evde kalmak ve işlerimizi evden yürütmeye başladık. Hareketimizin kısıtlandığı bu dönem ise istemsiz kilo alımlarına neden oldu. Bizde salgın döneminde alınan kilolardan kurtulmak isteyenler için yaz sürecinde kilo verdirecek kolay sporların detaylarını haberimizde topladık.

SALGIN SÜRECİNDE KİLO VERDİRECEK KOLAY YAZ SPORLARI 

Kovid-19 salgını sonrası hareketlerimizin kısıtlandığı yaklaşık iki yıllık bu süreçte, kilo almak ne yazık ki kaçınılmaz oldu. Beslenme ve yaşam alışkanlıklarımızın değiştiği bu süreçte yaz aylarının da gelmesiyle birçok kişi fazla kilolarından kurtulmanın yollarını araştırmaya başladı. Kilo vermenin en sağlıklı yolu ise beslenmene düzeninizi doğru sporla birleştirerek desteklemek. Peki yaz aylarında kolaylıkla uygulayabileceğiniz sporlar neler? Gelin beraber bakalım.

Salgınla mücadelede büyük yol katletmiş olsak da henüz pandeminin etkisinden kurtuluş değiliz ve buz yazımızı da salgının gölgesinde karşıladık. Bu dönemde fazla kilolar sizi her zamankinden daha fazla rahatsız ederken, bu kilolardan kurtulmanın yolu ise yaz sporlarından geçiyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı, Spor Hekimi Prof. Dr. Tolga Aydoğ, sıcak yaz günlerinde sporla zayıflayacaklar için sağlıklı önerilerde bulundu. 

Fazla kilolardan kurtulmak için tek başına diyet yapmanın yeterli olmayacağını, uygulanan diyetin aynı zamanda sporla da desteklenmesi gerektiğini belirten Aydoğ, ‘Özellikle günlük yaşantımızı derinden etkileyen Covid-19 pandemisi sürecinde hareketsizlik ve sağlıksız beslenme nedeniyle alınan kalorilerin yağa dönüşmesi kaçınılmaz. O nedenle sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli spor yapmak şart. Bu süreçte sosyal mesafeye dikkat ederek açık havada yapılabilen bazı pratik sporlar bu anlamda büyük destek sağlıyor” diyor. Prof. Dr. Tolga Aydoğ, pandemi sürecine uygun olan, kilo vermeye katkı sağlayan 5 yaz sporunu anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu’ dedi. Peki yaz aylarında kolay kilo verdirecek sporlar neler? Gelin beraber bakalım.

Yüzmek

Sıcak yaz günlerinde uygulanacak en rahat spor yüzmek. Bir yandan serinlerken bir yandan da bütün kaslarınızı aynı oranda çalıştırmış olacaksınız. Bölgesel ve kitlesel zayıflamaya başlarken bir yanda da vücudunuzun bütün kasalarını kuvvetlendirebileceksiniz. Bu yaz günlerinde günde yarım saat yüzmeniz durumunda yaklaşık 250 kalori harcayabilirsiniz. Aynı zamanda da fiziksel ve ruhsal sağlığınızı destekleyebilirsiniz. 


Dans Etmek

Dans etmek kilo verdirir mi? Diye düşünüyor olabilirsiniz ancak düzenli dans etmenin kalori yakımı üzerindeki  etkisini öğrenince çok şaşıracaksınız. Aynı zamanda dansla kilo vermek oldukça kolay ve keyifli. İnternetten kolaylıkla bulacağınız dans videoları ile dans egzersizleri yapmaya başlayabilirsiniz. Her gün yarım saat uygulayacağınız bu yöntemle 300 kalori civarında yağ yakabilirsiniz. Dans egzersizlerinde en sık tercih edilenler ise adını son zamanlarda sık duyduğunuz zumba, kapoera ve oryantel dans türleri. Bu danslarla hem eğlenecek, hem stresinizi atacak hem de kilo vereceksiniz. 


Bisiklet Sürmek

Bisiklet kullanmakta en az yüzmek kadar bütün kasları aynı oranda çalıştıran harika bir etkinlik. Gün içinde yarım saat kullanacağınız bisiklet ile 200 kalori harcayabilirsiniz. Aynı zamanda yaz aylarında uygulanabilecek en etkili kardiyo egzersizlerinden biridir. Düzenli bisiklet kullanmak; bacaklar, kalça, karın, uyluk ve baldır kasları başta olmak üzere vücudun bütün önemli kas kitlelerini çalıştıracak ve kilo vermenize katkı sağlayacaktır.


Tempolu ve Düzenli Yürüyüş

Kovid-19 aşılarını olmuş olsak da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, düzenli tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz. Bu yürüyüşleriniz için sabah erken saatleri ya da akşam güneşin hiddetini yitirdiği saatleri tercih edebilirsiniz. Unutmayın yürüyüş sağlıklı yaşamın başında gelen en önemli egzersizlerden biridir ve her gün yaklaşık olarak yürüyeceğiniz yarım saat size 200 kalori yaktıracaktır. 


Aparatlarla Çalışmak 

Salgın sürecinde hareketsiz kalmanın birçok sağlık sorununu da beraberinde getirdiğini ifade eden Spor Hekimi Prof. Dr. Tolga Aydoğ ‘Pandemi sürecinde hareketsiz kalma kalp-akciğer kapasitemizi azaltmanın yanı sıra kaslarımızda da zayıflamaya neden oldu. Bazılarımızın kilosu değişmese de kasları inceldi ve yağları arttı. Bunun önüne geçmek ve kuvvetimizi artırmak için elastik bant, bizlere her yerde egzersiz yapma şansı yaratır. Hangi kaslarınızı, nasıl çalıştıracağınızı doktor, spor eğitmeninin den öğrendikten sonra bu egzersizleri her yerde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Elastik bant ile çalışmayı ilk 4 egzersizden biri ile kombine ederek, 30 dakikada yaklaşık 110 kalori verebilir, kalori harcamaktan öte kaslarınızı kuvvetlendirebilirsiniz’ şeklinde konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal