Çalışanlar için masa başı egzersiz önerileri

Yoğun iş temposunda spor yapmaya pek vakit ayıramıyor, masa başından kalkacak vakit bulamıyor musunuz? Merak etmeyin sizler için hazırladığımız bu egzersizlerle vücudunuzu çalıştırabilirsiniz. İşte o detaylar...

23.04.2021-15:22 - (Son Güncelleme: 17.04.2023-16:48)

Masa başı çalışma pozisyonunun vücut sağlığına olan olumsuz etkilerini hepimiz biliyoruz. Sizler için hazırladığımız bu egzersizler vücut sağlığınızı çalışırken de koruyabilirsiniz.

Masa başı meslekler her ne kadar hareketsizliği  beraberinde getirse de basit streching egzersizleriyle birçok sağlık problemini aşmak oldukça kolay! İşte o egzersizler...

1. Boyun Hareketleri

Masa başı işin yükünü en çok da boynunuz çekiyor değil mi? Öyleyse önce, belki de halihazırda sık sık yaptığınız şu hareketi önerelim: boynunuzu sağa, sola, öne ve arkaya esnetme… Bu hareket sayesinde boyun ve kulunçlarınız rahatlayacağı gibi gerdan bölgendeki yağlanmanın azalmasını da sağlayabilirsiniz.

2. Omuz Silkme Hareketi

Her iki omzunuzu da kulak hizasına kadar kaldırın. Omuzlarınızı biraz da öne doğru esneterek birkaç saniye bu şekilde durduktan sonra, uykundan yeni uyanmışçasına dinç hissedeceksiniz.

3. Kol ve Kanat Esnetme

Bu hareket için parmaklarınızı birleştirerek, avuç içleriniz tavana bakacak şekilde yukarıya uzatın. Sonrasında ise kollarınızı ve kanat bölümünüzün iyice gerildiğini hissedene dek yukarıya uzanmanız yeterli. Hatta bu hareketi, belinizi her iki yana bükerek uyguladığınızda işine maksimum konforla devam edebilirsiniz.


4. Göğüs ve Sırt Egzersizi

Bunun için ellerinizi sağa ve sola olabildiğince uzatmanız gerekiyor. Sonrasında kollarınızı geriye doğru açın, böylece sırtınız da otomatik olarak yay şeklini alacaktır. Bu hareket, göğüs kaslarının gerilmesini ve omurganın rahatlamasını sağlarken kollarınızı da gevşetiyor. 

5. Kol ve Bacak Esnetme

Sağ kol yukarıda, sol bacak ileride! Bu şekilde biraz bekledikten sonra, kolunuzu aşağıya indirirken bacağınızı da yukarıya doğru kaldırmanız gerekiyor. Bu hareket, ayakkabının ucu ile parmak uçlarını da buluşturduğunuzda tamamlanıyor. Tabii aynı hareketi sol kol ve sağ bacaktan esirgemek olmaz.

6. Bacak Arkası ve Sırt Hareketleri

Bu müthiş egzersiz, aslında çoğu zaman otururken seve seve yaptığınız bir hareketten başka bir şey değil. Tek dizinizi yukarıya kaldırıp bacağınızı bükerek ayağınızı koltuğa koymak… Ayakkabılarınızdan dolayı ayağınız oturduğunuz bölgeye değmeyecek olsa da kollarınız ile sarılarak dizinizi iyice yukarıya çekebilirsin. Her iki bacak için de bu hareketi tekrarladığınızda tamam demektir.

7. Kalça Esnetme Hareketi

Bu harekette de ayağa kalkarak sol ayak bileğin kalça hizanıza gelecek şekilde bacağınızı yukarıya bükmeniz gerekiyor. Sonrasında ise elinizle hafifçe ayağına bastırmanız gerekiyor. Bunu her iki bacak için bir müddet tekrarlamanız gerekmekte.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal