Kovid-19 Aşısı Özel Hastanelerde Ücretsiz mi?

Özel hastanelerde koronavirüs aşısı ücretli mi? Biontech ve Sinovac ücretsiz mi? Koronavirüs aşısı ücretsiz mi? Kovid-19 aşısını özel hastanelerde olmak isteyenlerin en çok merak ettiği sorunun yanıtı haberimizde...

17.06.2021-15:47 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-16:33) Kovid-19 Aşısı Özel Hastanelerde Ücretsiz mi?

Özel hastanelerde koronavirüs aşısı ücretli mi? Biontech ve Sinovac ücretsiz mi? Koronavirüs aşısı ücretsiz mi? Kovid-19 aşısı için oluşan yoğunluk nedeniyle devlet hastanelerinde randevu bulamayan vatandaşların en çok merak edilen sorunun cevabını veriyoruz. 

Koronavirüsle mücadele hızlı bir şekilde devam ederken aşılamanın da ciddi oranda artması sonucu insanlar aşı için hastanelere akın etmiş durumda. Bu süreçte en çok merak edilenlerin başında özel hastanelerde yapılan aşı ücretli mi sorusu gelmektedir. 

Kovid-19 aşısı tüm dünyada hızlı bir şekilde yapılmaya başlandı. Türkiye’de de en çok aşılama yapılan ülkelerin başında gelmektedir. Kovid-19 aşısı bu süreçte devlet hastanelerinin yanı sıra aile sağlık merkezleri ve özel hastanelerde de yapılmaktadır. Aşıya olan aşırı ilgi nedeniyle bir yığılma meydana gelmiş durumda. Bu meydana gelen yoğunluk nedeniyle devlet hastanelerinde randevu bulamayan vatandaşlar diğer alternatiflere yönelmekteler. Bu süreçte ilgi fazla olunca vatandaşlarda en çok merak edilen konular arasında özel hastanelerde aşının ücretli olup olmadığıdır. 

Özel hastanelerde koronavirüs aşısı ücretli mi, Biontech ve Sinovac ücretsiz mi, koronavirüs aşısı ücretsiz mi soruları en çok merak edilenler arasında. Covid aşısı paralı mı sorgulamalarının yanı sıra özel hastanelerden aşı randevusu nasıl alınır sorusu da merak ediliyor. 

Kovid-19 aşısına olan yoğun ilgi nedeniyle aşı stoklarının yenilenmesi ve aşılamada öncelikli olan grupların aşılama işlemleri tamamlandıktan sonra sigorta kaydı bulunan tüm çalışanlar için aşı olma hakkı tanımlandı. Aşıya olan yoğunluk nedeniyle devlet hastanelerinde aşı randevusu bulmakta zorlanan vatandaşlar, evlerine yakın özel hastanelere yöneldi. Aşı için özel hastanelerden randevu alan vatandaşlar, özel hastanelerde koronavirüs aşısı ücretli mi, Biontech ve Sinovac ücretsiz mi diye araştırıyor. 

ÖZEL HASTANELERDE BIONTECH VE SINOVAC ÜCRETLİ Mİ?

Sağlık Bakanlığı özel hastanelerde aşı uygulaması ve koronavirüs aşısı ücretsiz mi sorusuyla ilgili açıklamada bulundu. Devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri ve özel hastanelerde Biontech ve Sinovac koronavirüs aşılarının ücretsiz olduğu duyuruldu.

ÖZEL HASTANELERDE AŞI ÜCRETSİZ Mİ?

Buna göre, vatandaşlar istediği özel hastaneden aşı randevusu alabilecek ve aşı hakkından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Aşı yapan sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla tüm hastanelerde aşı uygulaması gerçekleştirilecek. Hiçbir sağlık kuruluşu covid aşısı karşılığında ücret talep edemeyecek.

ÖZEL HASTANE AŞI RANDEVUSU ALMA

Aşı randevusu almak isteyen kişiler, aşı hakkı tanımlandıktan sonra, e-Nabız, ALO 182 ve Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alabiliyor. 

Özel hastane aşı randevuları da aynı şekilde gerçekleşiyor. 

MHRS'de kişisel bilgilerle giriş yaptıktan sonra "Aşı Randevusu Al" ekranında il ve ilçe seçimi yapıldıktan sonra bölgedeki kamu hastaneleri ve özel hastaneler listeleniyor. 

Kişi, buradan istediği hastaneyi seçerek aşı randevusunu oluşturuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal