Kovid-19 Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Salgınla mücadelede en etkili yöntem olan Kovid-19 aşısı hakkında en çok merak edilen; Kovid-19 aşı randevusu nasıl alınır? MHRS den aşı randevusu alma gibi soruları sizin için cevapladık…

14.01.2021-09:55 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-10:09)

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık iki yıldır mücadele ettiğimiz koronavirüs salgınında, oldukça önemli olan Kovid-19 aşısı hakkında yaşanan son gelişmeler herkesi umutlandırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın en son yaptığı açıklama sonrası, birçok kişi Kovid-19 aşı randevusu nasıl alınır? MHRS aşı randevusu nasıl alınır? E-Nabız Kovid-19 aşı randevusu nasıl alınır? şeklinde sorular sormaya başladı. Bu soruların detaylarını sizler için haberimizde bir araya getirdik.

Salgınla mücadelenin en önemli ayağı olan Kovid-19 aşı çalışmalarına hızla devam edilirken, Bakan Koca’nın dün akşam Twitter hesabı zerinden yaptığı, SGK ya kayıtlı herkesin aşı randevu alabileceği bilgisi, salgından kurtulmak için sabırsızlanan birçok kişiyi sevindirdi. Fahrettin Koca’nın açıklaması üzerine, birçok kişi Kovid-19 aşı randevusu almaya yöneldi. Peki koronavirüs aşı randevusunu nasıl alacağız? Gelin beraber bakalım.

KOVİD-19 AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Çin'den gelen Sinovac aşıları titizlikle incelendi ve aşılama için randevu linki ise sisteme entegre edildi. İlk olarak sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlayan aşı daha sonra, BioNtech aşısının da ülkemize gelmesiyle birçok meslek grubuna daha uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı son paylaşımında ise beklenen Sputnik V aşılarının da geldiğini ve SGK ya kayıtlı herkesin Kovid-19 aşı randevusu alıp, aşılarını olabileceği müjdesi verildi. Bu haberin üzerine ise aşısını olmak isteyen vatandaşlar, kovid-19 aşı randevusu alabilecekleri sistemlere yöneldi. Peki nedir aşı alma sistemleri? 

MHRS randevu alma

Kovid-19 Aşı Alma Randevu Sistemleri;

-İlk olarak Sağlık Bakanlığı Uygulaması olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani MHRS üzerinden Kovid-19 aşısı randevusu alabiliyorsunuz. Oldukça basit olan bu sistemde, uygulamaya giriş yapıyor, size tanımlanan aşı için olmak istediğiniz Kovid-19 aşı türünü seçip randevu oluşturabiliyorsunuz.

-Bir diğer Kovid-19 aşı randevusu alabileceğiniz sistem ise yine Sağlık Bakanlığı’na bağlı E-Nabız sistemi. Mobil uygulama olarak da bulunan sisteme üye oluyor, sizden istenilen bilgileri sisteme doğru ve eksiksiz bir şekilde tanımlıyor ve sonra aşı randevusunu alabiliyor. 

AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-nabız randevu alma

-Son olarak da E-Devlet üzerinden aşı randevusu alabilirsiniz. Kimlik bilgileriniz ve E-Devler şifrenizle isteme giriş yapabilir. Daha sonra Kovid-19 aşı randevusu panelinden, kendinize uygun randevu oluşturabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal