Kovid-19 Akıl Sağlığına Büyük Tehdit

Yeni tip koronavirüs nedeniyle birçok araştırmaya imza atılıyor. Bir yeni araştırma ise İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nden geldi. Araştırmaya göre Kovid-19 olan kişilerin yüzde 20’sinin üç ay içinde akıl sağlığının bozulduğu tespit edildi.

11.11.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 11.11.2020-10:58) Kovid-19 Akıl Sağlığına Büyük Tehdit

İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırma doğrultusunda, Kovid-19 hastalığına yakalanan her 100 kişiden 20’sinin üç ay içinde akıl sağlığında bozulma olduğuna yönelik tanı konuldu.

Oxford Üniversitesinin yaptığı çalışma doğrultusunda yeni tip koronavirüse karşı yeni bir uyarı yapıldı. İngiliz araştırmacılar tarafından yürütülen çalışma doğrultusunda Kovid-19 tanısı konan yüz kişinin 20'sinde 90 gün içinde akıl sağlığı bozukluğu ortaya çıktı. Çalışma doğrultusunda koronavirüs olup, atlatan kişilerin geliştirdiği ruh sağlığı sorunları arasında en çok kaygı, depresyon ve uyku bozukluğu tespit edildi. Çalışmaya öncülük eden Profesör Paul Harrison, ‘Covid-19 geçirenlerin akıl sağlığı sorunları açısından daha büyük risk altında olacağından endişeleniliyor ve bulgularımız bunun muhtemel olduğunu gösteriyor’ açıklamalarını yaptı. Profesör Harrison, dünyanın çeşitli yerlerinden doktorların ve bilim insanlarının Kovid-19'a yakalanıp, atlatması sonucunda akıl sağlığı bozukluklarının sebeplerinin acil biçimde araştırılması ve yeni tedavilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

The Lancet Psychiatry dergisindeki araştırmada, ABD'de 69 milyon kişinin istatistikleri incelenmeye alındı. Kovid-19 testi pozitif çıkmasının ardından 3 ay içinde 5 kişiden 1'inde ilk defa anksiyete, depresyon veya uyku bozukluğu tespit edildi. Araştırmada aynı zamanda, akıl sağlığı bozukluğu olan kişilerin Kovid-19'a yakalanma ihtimallerinin yüzde 65 daha fazla olduğu tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal