14.10.2020-12:23 (Son Güncelleme:19.04.2024-09:43)


1

En önemli anlarda, sinirleriniz kendinizle savaşa geçebilir. Bir sunum hazırlığında veya ilk buluşma sırasında gerçekleşme ihtimali olan anksiyeteyi kontrol altında tutmanız mümkün. Sıkıntıda hissettiğiniz anlarda ortaya çıkabilen adrenalin ve kortizolün önüne birkaç yöntem ile geçebilirsiniz.



2

Nefes Alın

Nefes Alın

Elbette her an nefes alıp veriyoruz. Fakat bilinçli bir biçimde nefes almaya odaklanmak, sakinleşmeye yardımcı olan en etkili ve hızlı yöntemdir. Nefes egzersizleri hemen sakinleşmenize yardım eder. Ayrıca kafein alımınızı azaltarak, stres hormonlarının aktifleşmesini azaltabilirsiniz.



3

Dile Getirin

Dile Getirin

Korku ile heyecan duygusu birbirlerine çok yakındır. Bu sebeple korkuyu ‘heyecan’ olarak anmak daha yardımcı olabilir. Mesela ‘benden hoşlanmıyorlar’ diye düşünmek yerine, bu işte sizin neyi sevdiğinizi düşünmek çok daha doğru olur. Heyecanınızı dile getirmek de daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Bu biçimde işleri kurtarmanız çok daha kolay bir hale gelecek.



4

Düşünün ve Rahatlayın

Düşünün ve Rahatlayın

‘Olabilecek en kötü şey nedir?’ sorusunu önce kendiniz düşünün. Gideceğiniz bir randevuysa, en fazla anlaşamazsınız; hayatınızın aşkını kaybedeceğinizi düşünmeyin. Bir sunum ise sizi heyecanlandıran, yanlışlarınız olsa bile bunları düzeltebileceğinizi unutmayın!



5

Temelleriniz Güçlü Olsun

Temelleriniz Güçlü Olsun

Bir sunumdan veya röportajdan önce, muhakkak hazırlık yapın. Yüksek sesle yaptığınız pratik, sizi oldukça rahatlatacak. Alabileceğiniz zor soruları önce kendiniz düşünün ve yanıtını arayın. Böylece işiniz oldukça kolaylaşacak ve olası kötü durumları öncesinde düşündüğünüz ve yanıtladığınız için kendinizden daha emin davranacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR