Koronavirüsün Etkileri Geçiyor: 2022 İçin Rezervasyonlar Artmaya Başladı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizm, tekrardan canlanmaya başladı. Yeni yıl için tatil rezervasyonlarına olan talep giderek artıyor.

20.10.2021-09:16 - (Son Güncelleme: 20.10.2021-09:53)

İki yıl kadar önce ilk olarak Çin’de başlayan ve etkileri kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs salgını, birçok sektörü olumsuz etkiledi. Özellikle turizm ağı gibi oldukça geniş olan bir sektörü neredeyse durma noktasına getiren salgının izleri artık geçmeye başladı. 2022 yılı için turistlerden gelen rezervasyonlar gün geçtikçe artmaya başladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele hız kesmeden devam ederken, salgını önlemede kullanılan Kovid-19 aşıları dünya genelinde etkilerini göstermeye başladı. Vaka sayılarının azalmasıyla beraber açılan turizm sektörü ise birçok ülkenin ekonomisini canlandırmaya başladı. Geçtiğimiz sezon salgın nedeniyle oldukça zor zamanlar geçiren turizm sektörü 2022 yılı için aldığı yabancı rezervasyonlar ile toparlanmaya başladı. 

KORONAVİRÜSÜN ETKİLERİ TURİZMİN ÜZERİNDEN SİLİNİYOR

Küresel salgın olarak adlandırılan koronavirüs nedeni ile turizm sektörünün geç açılmasına rağmen, yine de fena bir sezon geçirmediklerini belirten turizmciler, ‘Avrupa'dan Türkiye'ye yönelik talep rakiplerimize göre oldukça iyi seyretti. İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeden geç de olsa çıkarması sektöre can suyu oldu. Son olarak Türkiye'nin en güçlü pazarı olan Rusya ile imzalanan 'Ortak Turizm Eylem Planı' bizim 2022 yılına dair umutlarımızı artırdı’ şeklinde ifade ediyor. Önümüzdeki yıl için şimdiden oldukça yoğun rezervasyon aldıklarını dile getiren turizmciler, herhangi bir olumsuz durum yaşanmazsa eski hareketliliği kısa sürede yakalayacaklarını belirtiyor. 

ANLAŞMA SAYILARINDAKİ ARTIŞLA RAKİPLERDEN AYRIŞTIK

Koronavirüsün önüne geçmek için uygulanan Kovid-19 aşılarında yaşanan artışın, turizm sektörüne de yansıdığını dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye'nin Güvenli Turizm Sertifikası ile de rakiplerinden ayrıştığını söyledi.

Salgın nedeniyle sezona geç başladıklarını ancak yine de oldukça hızlı bir şekilde toparladıklarını belirten Çorabatır, ‘Geç başlamamıza rağmen iyi bir sezon geçiriyoruz. Özellikle ekim ayı güzel geçiyor. Antalya'da doluluklar yüzde 70'lerde. Kasımda da golf, spor, kongre ve toplantı turizmi hareketlenecek’ şeklinde konuştu. 

Bir diğer yandan salgının yayılmasını önlemek için alınan bazı önlemlerin genişletilmesi, İngiltere’nin ülkemizi kırmızı listeden çıkarmasının 2022 yılı turizmi için oldukça önemli olduğunu belirten Çorabatır, "Kararla İngiliz turist hareketi başladı. Özellikle golf turizmi için çok güzel bir etkisi var. Ancak asıl etkiyi 2022'de göreceğiz. Gerek otellerimize gelen talepler gerek Türk Hava Yolları ve diğer havayolu şirketleri gerekse tur operatörlerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda rezervasyon taleplerinin oluştuğunu görüyoruz" dedi.

Koronavirüsün turizme etkileri

KOVİD-19 AŞISI ÇOK ÖNEMLİ

Salgını önlemede en önemli adımın Kovid-19 aşıları olduğunun altını çizen Çorabatır, aşılardaki artışın vakalara yansımasının turizmi direk etkilediğini belirterek, "Tabi her şey vaka sayısı ve aşılanma oranına bağlı. Olumsuz bir durum yaşanmazsa 2022'de hem kişi sayısı hem de gelirde 2019'u yakalarız" dedi.

10 MİLYON KİŞİNİN 6 MİLYONU TÜRKİYE'YE

Önümüzdeki yıl için turizmde oldukça güzel gelişmelerin yaşanacağını öngördüklerini dile getiren Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, "Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika, Polonya gibi ülkelerden önümüzdeki yıl için güçlü bir talep var. Biz de pandemi nedeniyle durağa geçen iki yılın ardından 2022'ye güçlü bir başlangıç planladık. 2019'da tüm ülkelere toplam 6 milyon kişi taşımıştık. 2022'de Türkiye, Yunanistan, İspanya, Portekiz, İtalya, Mısır ve Fas'a uçuş gerçekleştireceğiz. Tüm ülkelere toplam 10 milyon kişi taşımayı hedefliyoruz. Bunun 6 milyonunu ise Türkiye için planlıyoruz" dedi.

Gelecek yıl için dünya genelinde uçuşların başlayacağını ve bunun için çalışmalarına hız kesmeden devam edildiğini belirten Karaer, "Filomuzda 50 uçak olacak. Türkiye'ye başta Almanya ve Hollanda olmak üzere, İngiltere, Belçika, İsviçre, Polonya ve İskandinav ülkelerinden turist getirmeyi hedefliyoruz. Antalya, İzmir, Dalaman, Bodrum için uçuş planlamaları yaptık. Ayrıca Eskişehir, Zonguldak, Kayseri ve Konya'ya da etnik uçuşlar yapacağız’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal