Koronavirüs’e Karşı Bitkisel Önlemler

Koronavirüs'e karşı alınacak önlemler konusunda ağız bölgesinin korunması ve bağışıklık sisteminin desteklenmesi oldukça önemlidir. Bu doğrultuda doğal bitkisel ürünlerden faydalanabilirsiniz. İşte bitkilerin koruyucu faydaları...

25.07.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-17:51) Koronavirüs’e Karşı Bitkisel Önlemler

Koronavirüs salgını devam ettiği müddetçe her yediğimiz ve içtiğimiz besinin temiz olmasına ve vücudumuza zararlı olmaması konusunda daha fazla dikkat etmeliyiz. Bu doğrultuda doğal besinlerden faydalanabiliriz.

ALINABİLECEK BİTKİSEL ÖNLEMLER

BURNUNUZU DEZENFEKTE EDİN

Kuvvetli mikrop giderici etkisi olan uçucu yağları koklamak (çay ağacı yağı veya okaliptüs yağı gibi kuvvetli mikrop giderici etkisi olan uçucu yağlar) veya oda nemlendiricileri kullanmak yararlı olabilir, ama bunu abartmamak da önemlidir. Çünkü kokuya karşı tepki olarak alerji meydana gelebilir. Arada bir bunu yaparak burnumuzdaki dezenfeksiyonu bu şekilde sağlayabiliriz.

BOĞAZINIZ İÇİN NAR KABUKLU ŞEKERSİZ PASTİL KULLANIN

Koronavirüs'e karşı korunmada ağzımız önemli, yediklerimiz içtiklerimizle ağzımıza mikrop alabiliyoruz. Burada yapılması gereken şey boğazımızdan mikropların aşağıya geçmesine izin vermemektir. Boğazımızı şekersiz pastillerle korumamız gereklidir. Mikroorganizmalar şekeri bir enzimle dönüştürerek biyofilm yapıyorlar. Virüsler ve bakteriler bu biyofilme yapışarak çoğalma gösterirler. Bu nedenle mutlaka şekersiz bitkisel pastiller kullanılmalıdır.

PASTİL KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Pastillerin Arap zamkı ile yapılması gerekiyor ki ağzın içinde o faydalı özütler kalabilsin. Burada kullanabileceğimiz faydalı özütler nar özütü, zencefil özütü, zerdeçal özütü, laden özütü ve mürver özütüdür. Bu özütler virüsün gelişip yayılmasını önleyebilir fakat şekersiz ve Arap zamkıyla yapılmış olması önemli ki ağızda uzun süre kalabilsin. Burada önemli husus pastil alındıktan sonra bir saat boyunca bir şey yenilip içilmemelidir.

BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİN

Herkes bağışıklık sistemini desteklemek için önerilerde bulunur ama bunların hepsi doğru değildir. Biz bitkilerde deneysel çalışmalara güvenmeyiz. Çünkü vücuda girdikten sonra mide ve bağırsakta değişimimler meydana gelebilir. Örneğin nar, zerdeçal, zencefil dediğimde insanlar bunları çay yapıp içtiğinde etkili olmaz. Çünkü mide-bağırsak sisteminde farklı moleküllere dönüşüyor. Bu maddelerin hepsini doğru kullanmak gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal