Maske Takarken Bu Hataları Yapmayın

Koronavirüs salgınından korunmak için takılan maskeler bazı durumlarda daha fazla tehlike oluşturuyor. Henüz tedavisi bulunamayan Covid-19’a karşı tedbirler alınarak maske takma zorunluluğu getirildi. Ancak maske takmak konusunda yapılan bazı hatalar var. İşte maske kullanımında yapılan hatalar…

25.07.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-16:49) Maske Takarken Bu Hataları Yapmayın

Tüm dünyayı durma noktası getiren Koronavirüs salgını, binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Kimisinde hafif seyrederken kimisinde oldukça ağır seyreden Koronavirüse karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Maske zorunluluğu getirilmesi alınan önlemlerin başında geliyor. Ancak birçok kişi maske kullanımında çeşitli hatalar yapıyor. Bu hatalar riskin daha da artmasına neden oluyor. Sizin için maske kullanımında yapılan hataları bir araya getirdik. İşte detaylar…

MASKEYİ DOĞRU OTURTMAMAK

Maske takıyor olmanız virüse karşı ne sizin ne de çevrenizdeki insanların korunduğu anlamına gelmiyor. Çünkü yüzünüze tam ve doğru şekilde oturtulmayan maskeler korunmaktan ziyade daha fazla risk teşkil ediyor. Bu nedenle gerçek bir koruma sağlamak için maskeyi burnunuzu ve çenenizi tam kapatacak şekilde takmanız gerekiyor.

MASKEYE DOKUNMAK

Maske taktığınızda tam bir korunma istiyorsanız konuştuğunuz esnada veya başka bir alana temas ettikten sonra maskenize dokunmayın, aşağı indirmeyin. Çünkü bu durum dokunduğunuz yüzeyde virüs varsa kapmanıza veya yaymanıza neden olabilir.

MASKE TAKMADAN ÖNCE ELLERİ YIKAMAMAK

Evden çıkmadan önce mutlaka maske takılması gerekiyor. Ancak maskenizi takarken ellerinizi mutlaka yıkamalısınız. Özellikle dışarıda maske değişimi yapacaksanız veya maskenizde herhangi bir düzenleme yapacaksanız mutlaka elleriniz yıkamalısınız. Bu şekilde virüsün yayılmasını engellemiş olursunuz.

BEZ MASKEYİ YIKAMAMAK

Uzmanlar, bez maskelerin tekrar tekrar kullanılmasını iç çamaşırının yıkanmadan tekrar giyilmesine benzetiyor. Bu nedenle bez maske kullanıyorsanız her günün sonunda maskenizi mutlaka su ve deterjanla yıkamanız gerekir.

KULLAN-AT MASKELERİ TEKRAR KULLANMAK

Uzmanlar kullan-at maskelerin tekrar tekrar kullanılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dair uyarıyor. Çünkü tekrar tekrar kullanılan maskelerin filtreleri aşınıyor, lastikleri gevşeyebiliyor, koruma etkisi azalıyor ve yüzünüze tam oturmayabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal