Koronavirüs Aşısı Virüsü Öldürmüyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca kişiye bulaşan yeni tip koronavirüs için, hem ilaç hem aşı araştırmaları devam ediyor. Aşı çalışması ile ilgili yapılan açıklamaya göre, aşının virüsü yok etmesi değil, sadece öldürücü semptomlarının engellenmesi beklenmekte.

27.10.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-10:04) Koronavirüs Aşısı Virüsü Öldürmüyor

Dünya genelinde neredeyse 44 milyon kişiye bulaşan yeni tip koronavirüs salgını için çeşitli çalışmalar devam ediyor. ABD Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ulusal Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, şu dönemde geliştirilen aşıların, virüsü tamamen ortadan kaldırmak için değil, virüsün neden olduğu öldürücü semptomları engellemeye yönelik olduğunu aktardı.

Yahoo Finance’ın düzenlediği bir toplantıda konuşma yapan Fauci, ABD’de Kovid-19’a karşı aşı geliştirme çalışmalarında 4 aşı adayının daha önde olduğu söyleyerek, ‘Ancak aşı salgına nihai bir çözüm değil. Çünkü şu anda geliştirmelerde odaklanılan konu virüsün toptan öldürmekten çok ortaya çıkan semptomları engellemek’ açıklamalarında bulundu. Fauci, ‘Eğer insanlar enfekte olur ise, onların hasta olmalarını engellemeliyiz ve eğer hasta olmalarını engellersek, onların ciddi şekilde hasta olmalarını da engellemiş oluruz’ ifadelerine de yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal