Korona Mide Bulantısı Yapar Mı?

Korona mide bulantısı yapar mı; korona virüsün mutasyona uğraması ile beraber sergilemiş olduğu belirtiler de farklılaşmaktadır. Aynı zamanda farklı bünyelerde farklı belirtilerin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Mide bulantısı ile alakalı net bir etki var mı sizin için araştırdık!

09.06.2020-17:31 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:27) Korona Mide Bulantısı Yapar Mı?

Korona Mide Bulantısına Neden olur Mu?

Korona mide bulantısı yapar mı; direkt olarak mide bulantısına neden olduğunu belirtmek mümkün değildir. Fakat kişilerin özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarının da bu virüsün etkisi ile tetiklendiği görülüyor. İshalin sindirim sistemi ile alakalı en net işaretlerinden biri olduğunu da bilmelisiniz. Fakat sadece ishal ya da sadece mide bulantısının direkt olarak korona belirtisi şeklinde yorumlanmasının çok da doğru olmadığının eklenmesi gerekir.

Hangi Belirtiler Ayırt Edicidir?

Korona mide bulantısı yapar mı; bu süreç ile alakalı inceleme yaparken koronanın en net bilinen belirtileri hakkında da fikir sahibi olmanız gerekiyor;

  • Korona ile alakalı olarak en net belirti kesinlikle yüksek ateştir. Diğer üşütmelerde ya da mikroplarda da ateş görülebiliyor. Fakat bu ateşin direkt olarak düşmeyen ve ısrarcı bir karakteristiği olduğu da eklenmelidir.
  • Virüsün bir diğer net etkisi de kuru öksürüktür. Kuru öksürük özellikle solunum yolu hastalığı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu rahatsızlığın ciğer filminde net şekilde yerleştiği fark edilebiliyor. Hatta son aşamasında ileri zatürreye çevirebileceği de görülmüştür.
  • Tat ve koku kaybına eşlik eden gözlerde kızarıklık gibi durumların da sıklıkla rastlanan belirtilerden biri halline geldiği görülmektedir. Özellikle tat ve koku kaybında kişilerin hissedebildikleri hiçbir koku ya da tat olmadığının da altı çizilir.

Bu hususların biri ya da birkaçına rastladığınız zaman direkt olarak yetkililer ile iletişim kurmalısınız. Sizin bulunduğunuz adrese yetkili ekipler gönderilecek ve en güvenli şekilde tedavi altına alınmanız mümkün kılınacaktır.

Korona Nasıl Yayılır?

Korona rahatsızlığı ağız ve burun üzerinden alınan partiküller ile ciğere yerleşir. Bu nedenle sosyal mesafeye dikkat etmek ve bunun da öncesinde maske kullanmanın oldukça büyük etkisi vardır. Kişilerin kendini koruyabilmesi için tüm bu detayların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Normalleşme süreci ile beraber vakalarda ne derece bir artış meydana geleceği de merak ediliyor. İlerleyen aşamalarda artış meydana gelirse il bazında farklı kısıtlamaların yapılabileceğinin de eklenmesi gerekir. Bu konuda 1 Haziran’da açıklanan genelge kapsamında şerh düşülmüş ve gerekirse yasakların yeniden uygulanabileceği dile getirilmiştir.

Korona ile Alakalı Ülkemizde Tedavi Süreci Nasıl İşler?

Ülkemizde korona sayısında meydana gelen artışa rağmen hastanelerin hala sayı bakımından en fazla %70 oranında bir doluluk oranına eriştiği görülüyor. Bu alanda yoğun bakım doluluk oranının daha bile düşük olduğu da gözden kaçırılmamalıdır. Korona süreci ile alakalı diğer ülkelerin bu derece sıkıntılı süreçler geçirmesinin bir diğer sebebi de sağlık hizmetlerinin erişilebilir olmamasıdır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal