Korkutan Görüntüler! Gölün Kıyısı Ölü Balıklarla Doldu

Ulaş Gölü, ürkütücü görüntülere sahne oldu. Suların çekildiği gölde toplu balık ölümleri yaşandı. Ortaya çıkan manzara görenleri endişelendirdi.  

06.10.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-11:42) Korkutan Görüntüler! Gölün Kıyısı Ölü Balıklarla Doldu

Sivas kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Ulaş ilçesindeki göl, kelimenin tam anlamıyla can çekişiyor. 2016’da ‘Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan’ olarak tescillenmiş Ulaş Gölü, bilinçsiz sulama yapılması ve kuraklığın artması sebebiyle her geçen gün biraz daha kuruyor. 

Alarm vermeye başlayan gölde, oksijen yetersizliği sebebiyle toplu balık ölümleri yaşandı. Suların çekildiği gölde yüzlerce balık öldü. Kıyıya vuran yüzlerce ölü balık ürkütücü görüntülere sebep oldu.

İLÇE SAKİNİ GÖKHAN GÜNEŞ: SULARIMIZI İDARELİ KULLANMALIYIZ

İlçe sakinlerinden Gökhan Güneşin verdiği röpörtajda, suda balık ölümlerinin olduğunu ifade ederek, ‘İklim değişiklikleri nedeniyle suda baya bir çekilme oldu. Bilinçsiz sulamada var tabi. Göle bağlantısı olan suyunda azalması nedeniyle baya bir su çekildi ve balık ölümleri gerçekleşti. Şu an tekrar su kaynağı güçlendirilerek su oranının artırılmasına başlandı. Tabi bir süre daha balık ölümleri devam edecek gibi. Gözle görülür derecede balık ölümleri var. Hala da devam ediyor ama su oksijen miktarını tamamladıktan sonra muhtemelen zamanla o da kesilecek diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

İLÇE SAKİNİ GÖKHAN GÜNEŞ: SULARI İDARELİ KULLANMALIYIZ

Çifçilerin suları idareli kullanması gerektiğini söyleyen Güneş, ‘Sıcaklıkların düşmesinden dolayı rahatsızlık vermiyor ama sıcaklık arttığı zaman balçık kokusu ve balık ölümlerinden kaynaklı kokular artmaya başlanıyor. Doğayı korumalıyız, çevreyi korumalıyız. Sularımızı idareli kullanmalıyız. Çiftçi arkadaşlar bilinçli sulama yapmalı. Doğayı bizim çocuklarımıza bırakacağız’  ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal