Korkulan olmadı, AP Komitesi kripto paraları yasaklama teklifini geri çevirdi

Milyonlarca vatandaşın beklediği haber geldi. Avrupa Parlamentosu komitesi, Bitcoin'i yasaklama teklifini onaylamadı.

15.03.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-09:27) Korkulan olmadı, AP Komitesi kripto paraları yasaklama teklifini geri çevirdi

AP komitesi (Avrupa Parlamentosu), son dönemlerde insanların birinci ilgi odağında yer alan Bitcoin ve Ethereum gibi bazı kripto para birimlerine yasak getirecek teklifi kabul etmeyerek geri çevirdi.

32 hayır 24 evet

Belçika’nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Mali İşler Komitesi toplantısında kripto para birimlerinin kullanım alanlarını kapsayan yasa tasarısı masaya yatırıldı.

Söz konusu komitede, kripto para birimlerinin çevresel ayak izinin azaltılmasını da içeren değişiklik önerisi kapsamında, 32 "hayır", 24 "evet", 6 "çekimser" oyla kabul edilmeyerek red aldı.

Yapılacak değişiklik ve düzenleme, iş ispatı modeliyle enerji yoğun biçimde kripto madencilik faaliyeti kullanan Bitcoin gibi çeşitli kripto para birimlerinin ticaretinin engellenmesini ve ortadan kaldırılmasını da içerisinde barındırıyordu.

Kripto madenciliğindeki iş ispatı modeli yüksek enerji tüketiyor.

Yapılan toplantıda bazı yetkililer şu anda kullanılan söz konusu model yerine enerji tüketiminin çok daha az olduğu "hisse ispatı" algoritmalarının kripto madenciliği yerine alınabileceğini ifade ediyor.

Uluslararası arenada yürütülen bazı çalışmalar, küresel elektrik kullanımının binde 6 oranında Bitcoin madenciliği tarafından tüketildiğini açıklıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal