Köprüler ve Galata Kulesi, Ahilik Haftası İçin Kırmızı Beyaz Renklere Bürünecek

İstanbul'un köprüleri ve Galata Kulesi, Ahilik Haftası nedeniyle kırmızı beyaza bürünecek.

12.09.2021-11:15 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-11:15) Köprüler ve Galata Kulesi, Ahilik Haftası İçin Kırmızı Beyaz Renklere Bürünecek

İstanbul’da Galata Kulesi, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Ahilik Haftası kutlamaları nedeniyle kırmızı beyaz renklere bürünecek.

İYİLİĞİN VE CÖMERTLİĞİN SİMGESİ

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinden Ahilik haftasına ilişkin açıklamada bulundu. İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinden yapılan açıklamada, ’Ahilik 13. yüzyıldan bu yana iyi ahlakın, doğruluğun, cömertliğin, yardımseverliğin, usta-çırak ilişkisi ile meslek bilgisinin kuşaktan kuşağa aktarıldığı bir sistemdir. 13-17 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında ülke genelinde yılın ahi babası, kalfası ve çırağı seçilecek. Yarın akşam ise havanın kararması ile birlikte Galata Kulesi, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kırmızı beyaz renkle ışıklandırılacak’ denilerek ahilik haftasının kutlanacağı belirtildi.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE ESNAF ALAYI OLMAYACAK

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ise açıklamasında ‘Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıllardaki gibi esnaf alayı etkinliği yapılmayacak. Bu yıl Birlik olarak talebimiz üzerine ilk defa Ahilik Haftası nedeniyle İstanbul'un simgeleri bayrağımızın renkleri ile ışıklandırılacak. Salgının en fazla etkilediği kesim olan esnaf sanatkârımızın desteklenmesi ve halkımızın alışverişlerinde ilk tercihlerinin mahallelerindeki ve sokaklarındaki esnaf olması temennimizdir. Salgının en fazla etkilediği sektörlerin birçoğu esnaf ve sanatkârdır’ diyerek ahiliğin öneminden ve kutlamalarda Koronavirüs nedeniyle yaşanacak olan değişikliklerden bahsetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal