Konut sektöründe önemli gelişme: Kira zam sınırı uzatılacak mı? Bakandan açıklama geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artışında yüzde 25 sınırı getiren düzenlemenin süresinin uzatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, "Üzerinde çalışıyoruz. 1 Temmuz'a yetişmezse geriye doğru işletilecek" dedi.

20.06.2023-09:44 - (Son Güncelleme: 20.06.2023-17:19)

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kira artış oranının yüzde 25 ile sınırlanmasını öngören düzenleme ile ilgili beklenen haber Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Bakan Tunç, kira artış oranını yüzde 25'le sınırlandıran ve süresi 1 Temmuz 2023 itibariyle sona erecek olan düzenlemeye ilişkin çalıştıklarını bildirdi.

Kira zam sınırı uzatılacak mı?

AA’da yer alan habere göre; Bakan Tunç, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kira Artış Sınırı Uzatılacak Mı

Kira artışlarında 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında en fazla yüzde yirmi beş artış yapılabilmesini içeren düzenlemeyle ilgili çalışma olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Bakan Tunç, konunun bakanlığın değil TBMM'nin yetkisinde olduğunu kaydetti.

Tunç, söz konusu düzenlemenin süresinin 1 Temmuz'da dolacağının hatırlatılması üzerine, "Çalışıyoruz, yetişir." yanıtını verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal