Asgari ücrette kritik randevu: Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜRK-İş Başkanı ile görüştü

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi’nin çıkış kapısında açıklamalarda bulundu. Atalay, asgari ücret rakamıyla ilgili olarak, "Belli bir noktaya geldik. Perşembe gününden önce bir sonuca ulaşırız diye ümit ediyorum" dedi.

20.06.2023-09:35 - (Son Güncelleme: 20.06.2023-17:19)

Asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken işçi tarafını temsil eden TÜRK-İş’in Başkanı Ergün Atalay ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Yapılan kritik görüşmenin ardından merkezden ayrılan Ergün Atalay, çıkışta asgari ücret konusunda belli bir noktaya geldiklerini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık 1 saat 15 dakikalık bir görüşme yaptığını söyleyen Atalay, devamında şu ifadelere yer verdi:

Belli bir yere geldik

"Hangi konumdayız kendisine anlatma imkanı buldum. Belli bir yere geldik. Şimdi buradan çalışma bakanlığına gideceğim. Sayın Bakan beni bekliyor. Oradan da bizim arkadaşlarımızla bu akşam hepsini toplayıp bu akşam, yoksa sabah toplantı yapacağız."

Asgari Ücret

Arzu ettiğimiz rakama yakınız

Akşam’ın yer verdiğine göre; Atalay, perşembeyi bulmadan bir neticeye varacaklarını, arzu ettiklerine yakın bir rakam beklediklerini dile getirdi.

Basın mensuplarının, 10 bin lira ile 12 bin lira arasında bir rakamın telaffuz edildiğini hatırlatması üzerine Atalay, "İşi garantiye almadan insanları, toplumu bir beklentiyle sokmanın bir anlamı yok. Ben resmi ağzım TÜRK-İŞ Başkanıyım. Benim söylediğimin yerine gelmesi lazım. Onun için ben Bakan beyle bir kere daha konuşayım. İşi belli bir noktaya getirelim. Umut ediyorum ya yarın en zor en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal