Merkez Bankası Haziran faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Haziran ayı faiz kararı merak ediliyor. Önümüzdeki günlerde bir araya gelecek olan Para Politikası Kurulu (PPK), yapacağı toplantı sonrası faiz kararını açıklayacak. Peki Merkez Bankası Haziran faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olur? İşte son gelişmeler...

19.06.2023-17:28 - (Son Güncelleme: 19.06.2023-17:28)

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek. Haziran ayının faiz kararının ortaya çıkacağı bu toplantı hakkındaki tüm detaylar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Öte yandan ekonomistler Haziran ayı faiz kararının ne olacağını da tartışıyor. Peki Merkez Bankası Haziran faiz kararı ne zaman açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olur? 

Merkez Bankası Haziran faiz kararı ne zaman açıklanacak? 

TCMB Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre bu ay faiz kararı 22 Haziran 2023 Perşembe günü açıklanacak. Karar aynı gün saat 14:00’te duyurulacak. TCMB son kararında mayıs ayı faiz kararını yüzde 8.5 olarak açıklamış ve faizi sabit bırakmıştı.

Merkez Bankası Faiz Kararı

TCMB son faiz kararı ne olmuştu?

TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine gitmiş aralık ve ocak ayında ise faizi yüzde 9'da sabit tutmuştu. Şubat ayında ise 50 baz puan faiz indirimi yapan TCMB politika faizini yüzde 8.5'e çekmişti. Mart ayında ise faizler yüzde 8.5'ta sabit bırakıldı. Aynı şekilde nisan ve mayıs aylarında da faizler yüzde 8.5 düzeyinde sabit tutuldu.

Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası'nda görev değişiminin ardından gelecek ilk faiz kararı merak konusu oldu. Ekonomistlerin bir bölümü artış yönünde görüş bildirirken bir bölümü ise sabit tutulacağı yönünde görüşlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in karşıt görüşleri sonrası faiz kararının ne olacağı merak ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal