Konut KDV oranları ne kadar oldu, yüzde kaç oldu? 2022 Konutta KDV oranları

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Konut KDV oranlarında ne kadar indirim oldu? Vatandaşlar merakla kabine toplantısı sonrasını beklemişti. İşte KDV oranları.

29.03.2022-20:47 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-20:47) Konut KDV oranları ne kadar oldu, yüzde kaç oldu? 2022 Konutta KDV oranları

28 Mart günü yapılan kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapmıştı. Bu açıklamada bazı ürünlerin KDV oranlarının arttığını bazı ürünlerin KDV oranlarının düşürüldüğünü vurguladı. Yayınlanan bu karar yürürlüğe 1 Nisan 2022 tarihinde girecektir. 

Konutlara yönelik KDV oranında nasıl değişiklikler oldu?

5359 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile net alanı 150 metrekarenin altında olan konutların teslimine uygulanacak KDV % 1 den % 8 e yükseldi.

Net alanı 150 metrekarenin üstünde olanlar %18 KDV, arazi arsa ve dükkan satışlarında metrekare dikkate alınmadan % 18 KDV oranı uygulanacaktır. 

Ancak 1 Nisan 2022 tarihinden önce yapı ruhsatı alınmış yada kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iştirakleri tarafından ihalesi yapılmış projeler kapsamında inşa edilen konutlar için eski düzenleme geçerli olacaktır.

Konut KDV Oranı kaç oldu

Temizlik ürünlerinde de KDV oranı değişti.

Çocuk bezi, hasta bezi, yaşlı bezi, tuvalet kağıdı , sabun, deterjan gibi temizlik ürünlerinde de %18 den % 8 e düşecek şekilde indirim sağlandı. Bu indirim 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. 

İkinci el araçlarda KDV oranları

Cumhurbaşkanımızın açıklamasında belirttiği gibi bazı ürünlerde KDV oranları düşerken bazılarında artmıştı. Artanlardan bir tanesi de ikinci el araçlarda oldu. İkinci el araçlarda KDV oranı %1 den % 18 çıkarıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal