Emekliye bayram ikramiyesi ödeme miktarı belli oldu mu? Bayramda kim ne kadar ikramiye alacak?

Ramazan ayının sonunda gerçekleşecek olan Ramazan Bayramı’nda emekli ikramiyelerini alacak olan emekliler ne kadar bayram ikramiyesi alacaklarını merak ediyor. Peki Emekliye bayram ikramiyesi ödeme miktarı belli oldu mu? Bayramda kim ne kadar ikramiye alacak? Soruların yanıtları haberimizde...

29.03.2022-18:21 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-18:21) Emekliye bayram ikramiyesi ödeme miktarı belli oldu mu? Bayramda kim ne kadar ikramiye alacak?

Bir kaç yıl önce uygulamaya konulan emekli ikramiyeleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nın başlamasından önce emeklilere ödeniyor. Ramazan ayının sonunda gerçekleşecek olan Ramazan Bayramı öncesinde ne kadar emekli ikramiyesi alacaklarını öğrenmek isteyen milyonlarca emekli bulunuyor. Bu emekliler ‘’Emekliye bayram ikramiyesi ödeme miktarı belli oldu mu? Bayramda kim ne kadar ikramiye alacak?’’ sorularının yanıtlarını öğrenmeye çalışıyor.

Emekliye bayram ikramiyesi ödeme miktarı belli oldu mu?

2022 yılının başında yapılan maaşlara yapılan zamlarla birlikte en düşük emekli maaşı 2500 TL olmuştu. Bayramların öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılan bayram ikramiyelerinin ise ortalama olarak 1500 TL civarında olacağı tahmin ediliyor. Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerinin 2022 yılında ne kadar olacağı konusunda bazı tahminler bulunuyor.

Emekli ikramiyesi

İlk tahmine göre eğer emekli ikramiyesine yıllık enflasyon oranında bir zam yapılırsa en düşük emekli maaşı 1.496 TL olacak. İkinci tahmine göre ise ikramiyelere yapılacak olan zamlar konusunda yeniden değerleme oranı dikkate alınabilir. Buna göre yüzde 36,2 olan yeniden değerleme oranı dikkate alındığı takdirde en az 1.498 TL  olacak. İlk tahmine göre iki bayramda verilecek olan ikramiye toplamda 2.993 TL, ikinci tahmine göre ise iki bayramda toplam 2.996 TL tutarında ikramiye verilecek.

Bir diğer tahmine göre 2022 asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam aynı zamanda emekli ikramiyesine de yapılabilir.

Bayramda kim ne kadar ikramiye alacak?

Bayram ikramiyesi alacak kişilerin bazı kapsamlarda bulunması gerekiyor. İşte bayram ikramiyesi alabilecek olan kişiler:

SGK emekli aylığı alanlar

Yaşlılık aylığı alanlar,

Vazife malullüğü aylığı alanlar,

Malullük aylığı alanlar,

Ölüm aylığı alanlar bayram ikramiyesi alabilmektedir.

Bayram ikramiyeleri başvurusuz şekilde hesaplarda olacak. Tüm emeklilere aynı miktarda ödenecek olan bayram ikramiyelerine yapılan zamlar da her emekliye aynı şekilde yansıtılacak. Ramazan Bayramı’ndan önce emekli olan kişiler ikramiyelerini alabilecek. Eğer kişi Ramazan Bayramı’ndan sonra emekli olursa 2022 yılında sadece Kurban Bayramı’nda bayram ikramiyesi alabilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal