Kimler ikramiye ödemesini alabiliyor? Milyonlarca emekli bu haberi merak ediyor: Emekliye zamlı bayram ikramiyesi için 4 kritik formül!

Milyonlarca emekli geçen yıl bayram ikramiyelerinin zamlı verilmesinin ardından bu yıl da zamlı ikramiye bekler oldu. Kimler ikramiye ödemesini alabiliyor? sorusu vatandaşın en çok merak ettikleri arasında. Emeklilere bayram ikramiyesi için çeşitli rakamlar dile getiriliyor. Ekonomi müdürü Faruk Erdem, yaptığı yazısında emekliye zamlı bayram ikramiyesi için 4 formülü açıkladı.

29.03.2022-12:51 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-16:49) Kimler ikramiye ödemesini alabiliyor? Milyonlarca emekli bu haberi merak ediyor: Emekliye zamlı bayram ikramiyesi için 4 kritik formül!

Geçtiğimiz yıl artırılan ikramiyede bu yıl da zam beklentisi oluştu. Çeşitli rakamlar dile getiriliyor. Kesin karar önümüzdeki ay belli olacak. İkramiye için başvuru gerekmiyor dikkat!

Emekliler bayramlardan önce ikramiye alıyorlar

Ramazan ve Kurban bayramları öncesi her emekliye maaşı ne olursa olsun eşit miktarda ikramiye ödeniyor.

Yasa ilk çıktığında bin liradan toplamda 2 bin lira olan bayram ikramiyesi geçtiğimiz yıl toplamda 2.200 TL olarak ödendi. Bu yıl asgari ücrete yapılan tarihi artış ve maaşlarda yapılan ek iyileştirmeler ikramiyede de bir zam umudunu ortaya çıkardı.


Kimler ikramiye ödemesini alabiliyor?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal