Konuşanlar Tartışması Mecliste! MHP'li Lütfi Kaşıkçı’dan Hasan Can Kaya Ve Acun Ilıcalı’ya Olay Sözler

Exxen’de yayınlanan ve izleyici tarafından büyük ilgi gören Konuşanlar programının sunucusu Hasan Can Kaya geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu gafın kurbanı oldu. Konunun detayları haberimizde…

10.12.2021-13:35 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-14:55) Konuşanlar Tartışması Mecliste! MHP'li Lütfi Kaşıkçı’dan Hasan Can Kaya Ve Acun Ilıcalı’ya Olay Sözler

Exxen'de yayınlanan Hasan Can Kaya'nın sunduğu Konuşanlar programına RTÜ inceleme başlattı. Tartışma yaratan program TBMM'ye de taşındı. Genel Kurul'da konuyla ilgili açıklama yapan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ‘Konuşanlar adlı program çukurdur, vasattır’dedi. ‘Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir ve Türk toplumunun değerlerinin altına dinamit koyup patlatmaya çalışan anlayışın ekranlara tezahürüdür’ şeklinde konuştu. Kaşıkçı,  Acun Ilıcalı’ya da göndermelerde bulundu ve ‘Acun Ilıcalı ismi acil mercek altına alınmalı’ dedi.

HASAN CAN KAYA’YA ÇOK SERT SÖZLER

Programa katılan bir seyircinin ailesine etmiş olduğu küfürle gündem olan, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in de hakkında inceleme başlatıldığını açıkladığı komedyen ve sunucu Hasan Can Kaya ve Konuşanlar programı TBMM'de de tartışma konusu oldu. MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen'de yayınlanan Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar programıyla ilgili de oldukça sert ifadeler kullandı.

KONUŞANLAR PROGRAMI  ÇUKURDUR, VASATTIR

Konunun ofansif mizah denilerek kapatılmaması gerektiğini ifade eden Kaşıkçı, Konuşanlar adlı program çukurdur, vasattır dedi. ‘Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir ve Türk toplumunun değerlerinin altına dinamit koyup patlatmaya çalışan anlayışın ekranlara tezahürüdür’ şeklinde ifadelere de konuşmasında yer veren Kaşıkçı, yapılan iş 'İçerik üretmek, kara mizah ya da ofansif mizah' denilerek geçiştirilemez." dedi.

ACUN ILICALI İSMİ MERCEK ALTINA ALINMALI

Sahne ve seyirci ilişkisinin bir saygı temeline dayanması gerektiğini belirten Kaşıkçı konuyla ilgili düşüncelerini: ‘Konuğun sunucuya, sunucunun konuğa küfretmesiyle gelinen seviyeyi ve bu durumun ifade özgürlüğüyle savunulmasını Ülkü Ocaklarından yetişen bir birey olarak anlamak mümkün değildir’ şeklinde ifade etti ve ekledi ‘Ayrıca, reyting uğruna değerlerimizi aşağılayan programlara kendi mecrasında izin ve yayın hakkı tanıyan Acun Ilıcalı ismi acil mercek altına alınmalı, her şeyin daha fazla abonelik ve daha fazla reyting olmadığı ve milletimizin korunması gereken manevi değerlere sahip olduğu kendisine hatırlatılmalıdır." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal