Kocaeli'de eylem hazırlığında olan terörist kıskıvrak yakalandı!

PKK/PYD terör örgütü için çalışan ve sivil vatandaşlara yönelik saldırı yapmayı düşünen şahıs Kocaeli'de kıskıvrak yakalandı. Şüpheli verdiği ifadede, çekeceği her video karşılığında bin 500 dolar, yakacağı her araç için de 5 bin dolar verileceğinin söylendiğini ifade etti.

19.04.2022-12:36 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-12:36) Kocaeli'de eylem hazırlığında olan terörist kıskıvrak yakalandı!

Kocaeli’de PKK/ PYD terör örgütünün görevlendirdiği ve ülkeyi karıştırmak için eylem yapma gayreti içerisinde olduğu saptanan H.Y. isimli yabancı uyruklu şahıs, Kocaeli Istihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında yürütülen çalışma kapsamında yakalandı.

Özel ekip kuruldu

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, aldığı bilgiler doğrultusunda terör örgütü PKK/PYD’nin şehirde eylem yapma hazırlığı içerisinde olduğunun öğrendi. Bunun üzerine oldukça dikkatli bir çalışma yürütmeye başladı. Terör ve istihbarat birimlerinden oluşan özel bir grupla birlikte şehir merkezinde bulunan bütün kamera kayıtları incelendi. 

Söz konusu şahsın Kocaeli Belediyesi’nin olan halk otobüslerine karşı bir saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi ve örgüte mensup olan o kişi 12 Nisan günü bir operasyon eşliğinde yakalandı.

Kocaeli'de eylem hazırlığında olan terörist kıskıvrak yakalandı!

Yakacağı her araç için 5 bin dolar vereceklerdi

Şüpheli polis ekiplerine verdiği ifadede; "Suriye Rakka‘da PKK/ PYD terör örgütü içerisindeki sorumlu örgüt mensuplarının sosyal medya hesabı üzerinden kendisine ulaştıklarını, Türkiye’de bulunduğu sürede kendi seçtiği yerlerin konumlarını ve araçların fotoğraflarını çekerek gönderilmesini, araçları yakmasını ve bu iş karşılığında para göndereceğini belirtmeleri üzerine Kocaeli Merkez Adnan Menderes Bulvarı civarındaki Halk otobüslerinin keşfini yaptığını ve keşif videosunu örgüt mensuplarına gönderdiğini" açıkladı.

Öte yandan söz konusu şüpheli "kendisine çekeceği her video karşılığında 1500 dolar, yakacağı her araç içinse 5 bin dolar kazanacağının söylendiği, para teklifinin yalan olduğunu başta anlayamadığını, videoyu gönderdikten sonra gerçeği anladığında ve araç yakmayı reddettiğini, bunun üzerine terör örgütünün ailesini öldürmekle tehdit ettiğini” verdiği ifadede söyledi.

PKK/PYD terör örgütü mensubu şüphelinin ilişkili olduğu şahısları bulmaya dair soruşturma çalışmaları sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal