Irak'ın kuzeyine Pençe Kilit Operasyonu! MSB'den duyuru: Terör yuvaları tek tek parçalanıyor

Terör örgütüne yönelik Pençe Kilit Operasyonu başladı. PKK tarafına operasyonlar sürmeye devam ederken Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya üzerinden oldukça dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

18.04.2022-08:36 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-10:45) Irak'ın kuzeyine Pençe Kilit Operasyonu! MSB'den duyuru: Terör yuvaları tek tek parçalanıyor

Bakanlıktan gelen bu paylaşımda, '' Mehmetçik terör örgütünün ensesinde; terör yuvalarını tek tek parçalıyor!'' sözlerine yer verdi. Operasyon dahilinde terör örgütüne ait olan hedeflerin yoğun bir ateşe maruz kaldığını belirten Bakan Akar, ''Fırtına, ÇNRA ve diğer kalan topçu unsurlarımız tarafından belirlenmiş olan hedeflerin yoğun şekilde ateş altına bırakarak tam isabet vurulmuştur. ATAK helikopterler, İHA ve SİHA'lar tarafından desteklenen Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz karadan sızacak şekilde hava hücum harekatı ile bölgeye geçti. Bu zamana kadar operasyonumuz planladığımız doğrultuda başarılı bir şekilde devam ediyor. Birinci aşamada belirlediğimiz hedefler ele geçirilmiştir.'' diye söyledi. Terör örgütü PKK'ya odaklı operasyonlar düzenlenmeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın PKK'ya yaptıkları operasyonlar başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan bir paylaşımda bulundu. 

''Mehmetçik teröristlerin ensesinde''

Bakanlığa ait twitter hesabından Mehmetçik'e yönelik bir fotoğraf paylaştı ve şöyle bir not ekledi; ''Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde; terör yuvaları tek tek parçalanmaya devam ediyor!'' dedi. Son zamanlarda gerçekleşen operasyonlarda teröristlerin içinde bulundukları çok sayıda mağarayı tespit eden Mehmetçik, hayatta kalabilmek için tuttukları malzemeleri imha etti, dokümanlarına el koydu, imha edilen mağaralar yaşanmaz hale geldi. 


Pençe Kilit Operasyonu harekete geçti

Milli Savunma Bakanı Akar, Irak'ın kuzeyinde Metina, Avaşin-Basyan, Zap bölgelerinde terörist hedeflerini hedef alarak ''Pençe Kilit Operasyonu''nun başladığını belirtti. 

Komutanlar harekat merkezine geçti 

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar ve onun beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahına geldiler. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün karşıladığı Bakan Akar ve beraberinde TSK Komuta Kademesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat merkezine geçtiler. Komutanlar burada Irak'ın kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik hedeflerine hava harekatına yönelik brifing almış olan Bakan Akar sonrasında Muharip Hava Kuvveti Harekat Merkezi ile video telekonferans görüşmesi yaptı. Hava harekatında son duruma ilişkin bilgiler alan Akar, '' Irak'ın kuzeyinden vatandaşımıza ve güvenlik ekiplerimize yönelik terör saldırılarının ortadan kaldırılması ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla terör hedeflerine doğru Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu geceden itibaren Pençe-Kilit Operasyonu'nu başlattı.'' şeklinde konuştu. 

Komanda ve Bordo Bereliler bölgeye intikal etti

Düzenlenen operasyon dahilinde terör örgütüne ait olduğu tespit edilen hedeflerin yoğun bir ateşe maruz bırakıldığını ifade eden Bakan Akar, şunları ekledi: ''Düzenlenmiş olan planlar kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Metina, Avaşin -Basyan, Zap bölgelerinde bulunan terörist hedeflerinin önce hava kuvvetlerimiz ateş altına aldı. Kahraman pilotlarımız terör örgütüne ait olan sığınak, barınak, mağara, mühimmat depoları, tünel ile lafta karargah olan hedefleri başarılı bir şekilde vurdu. Fırtına, ÇNRA ve bir başka topçu unsurlarımız tarafından da belirlenmiş olan hedefler yoğun bir şekilde ateşe tabii tutularak tam isabetle vurulmuştur. ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'larımızla desteklenmiş olan Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz karadan aralarına sızarak beraberinde hava hücum harekatı ile belirlenen bölgeye giriş yaptı. Bu zamana kadar operasyonumuz planlarımız doğrultusunda başarılı bir şekilde devam ediyor. Birinci evrede belirlenmiş olan hedefler ele geçirilmiştir.'' 


Mehmetçik teröriste bir nefes kadar yakın

Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri unsurlarının almış olduğu görev harekatı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever, Deniz Kuvvetleri komutanı Oramiral Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile beraber operasyonu harekat merkezlerinden takip ettiklerini vurgulayan Bakan Akar, şunları iletti: ''Harekatla ilgili olan planlama aşamasından itibaren titiz bir çalışma düzenledik. Mehmetçiğimiz: asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığımız ilhamla komutanlarının emir komutasında çalışmaları oldukça büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla yürütmeye devam ediyor. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrasında kendisine verilen görevleri başaracağından hiç şüphemiz yoktur. İnşallah düzenlenen bu harekat da planlandığımız şekilde başarılı bir sonuç verecektir. Bu yüzden 40 yıldır başımıza musallat olan bu terör belasını asil milletimizin başından kurtarmakta son derece kararlıyız. Yapılan operasyonlarda en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar vermiş olduğumuz mücadele devam edecek. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör örgütü artık bir çöküş süreci içinde ve bunu görüyoruz. Şunu da eklemek isterim ki yürüttüğümüz faaliyetler dost ve kardeş olan Irak'ın egemenlik hakları ve toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde gerçekleştiriliyor. Tekrar tekrar söylüyorum bizim tek hedefimiz terör örgütüdür. Sivil insanların, çevrenin, dini ve kültürel yapılarına zarar vermeyecek için oldukça azami hassasiyet gösteriliyor.'' 


Harekata katılan pilotlarla konuştu

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe-Kilit Operasyonu dahilinde gerçekleşen aynı zamanda hava harekatına katılmış olan pilotlarla telsizle görüşme sağladı. Pilotlara başarı ve iyi dileklerini ileten Bakan Akar, ''Yapmış olduğunuz faaliyetleri yakından büyük bir şekilde gurur duyarak ve memnuniyetler takip ediyoruz. Bu ana kadar belirlediğimiz hedefler başarılı bir şekilde vurulmuştur. Hava Kuvvetlerimizin o şanlı tarihine uygun bir şekilde gerçekleştirdiğiniz görevler her daim gururla hatırlanacaktır.'' diye söyledi. Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de icra edilen Mavi Vatan Tatbikatı'nı idare eden Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile görüşen Bakan Akar, '' Bir yandan terörle mücadele operasyonlarına devam ederken diğer yandan ülkemizin denizlerde hak, alaka ve menfaatlerini koruma doğrultusunda çalışmalarımız kararlı bir şekilde sürüyor. Çalışmalarımız için başarılar diliyorum, pruvanız neta denizleriniz sakin olsun. Leventlerimize başarılar diliyorum.'' şeklinde konuştu. Bakan Akar, incelemelerinin tamamlanmasının ardından beraberinde olan TSK Komuta Kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezine doğru geçti. 

Aman verilmeyecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kalleş terör örgütüne ve onun destekçilerine Türkiye sınırları içinde ve sınırların dışında aman vermemekte son derece kararlı olduklarını belirtti. Oktay, sosyal medya hesabından ise, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyinde Metina, Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerinde terörist hedeflerine yönelik başlatılan Pençe Kilit Operasyonu'na bağlı açıklamada bulundu. TSK'nın Pençe Kilit Operasyonu ile beraber Irak'ın kuzeyindeki terör nesnelerini yok ettiğini özellikle vurgulayan Oktay, ''Kalleş terör örgütüne ve destek verenlerine gerek sınırlarımız içerisinde olsun gerek sınırlarımız dışında aman vermemekte son derece kararlıyız. Allah, kahraman Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun.'' şeklinde belirtti. 


Allah Mehmetçiğin yar ve yardımcısı olsun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, PKK'lı teröristlere hiçbir bölgede nefes aldırmadıkları gibi teröre destek verenlere de asla fırsat verilmeyeceğini söyledi. Altun, sosyal medya hesabu üzerinden, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyine Metina, Avaşin-Basyan, Zap bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine yönelik başlatılan Pençe Kilit Operasyonu yönünde açıklama yaptı. TSK'nın Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirmiş olduğu Pençe Kilit Operasyonu ile beraber terör yuvalarının yok edildiğini ifade eden Altun, ''PKK'lı teröristlere hiçbir zaman hiçbir yerde nefes aldırmayacağız. Destekçilerine de fırsat vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizmiş olduğu, 'terörü kökünden kurutma' stratejimizi etkin bir şekilde uyguluyor, milletimize kasteden bütün terör örgütleriyle beraber mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Cenab-ı Allah kahraman Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun.'' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal