MSB'den kritik operasyona dair görüntüler paylaşıldı: Teröristlere göz açtırılmıyor!

Milli Savunma Bakanlığı, TSK’nın dün gece Kuzey Irak’taki terör hedeflerine yönelik başlattığı Pençe Kilit operasyonuyla ilgili yeni görüntüler yayımladı. MSB’nin sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı videolarda, "Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Gece boyunca terör hedefleri tam isabetle vurulurken Bordo Bereliler ve Komandolar da hem karadan hem de hava hücum harekâtları ile teröristlerin inlerine girdi." açıklamaları yapıldı.

18.04.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-12:41)

Dün gece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde yer alan Metina, Zap ve Avaşin bölgelerinde başlattığı terör odaklı Pençe Kilit operasyonu devam ediyor. MSB tarafından Irak’ın kuzey kesiminden gelen terör saldırılarını yok etme ve sınır güvenliğini korumak hedefiyle başlatılan operasyondan yeni görünler yayımlandı.

Hedeflerin vurulduğu anlar paylaşıldı

Operasyon çerçevesinde gerçekleştirilen hava harekatından görüntülerin yer aldığı videoda, uçakların üslerinden kalktıkları anlar ve hedefleri tam isabetle vurdukları görüntüler bulundu. Söz konusu anlarda, hava hücum harekatı yapma amacıyla komandoların ve özel kuvvetler ekiplerinin helikopterlere binmeleri ve Mehmetçiğin helikopterlerden operasyon bölgesine indiği görüntülere de yer verildi. 

MSB'den kritik operasyona dair görüntüler paylaşıldı: Teröristlere göz açtırılmıyor!

Komandolar teröristlerin inlerine girdi

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Gece boyunca terör hedefleri tam isabetle vurulurken Bordo Bereliler ve Komandolar da hem karadan hem de hava hücum harekâtları ile teröristlerin inlerine girdi." açıklamaları yapıldı.

Planlanan hedeflerin tamamı ele geçirildi

Irak'ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını ortadan kaldırmak ve sınır güvenliğini kontrol altına almak için Pençe Kilit Operasyonu yapıldığının altını çizen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyona ilişkin bilgiler paylaştı:

"Uzun süreden beri yapılan hazırlık ve koordinasyona müteakip dün akşamdan itibaren Pençe Kilit Operasyonu'nu başlatmış bulunuyoruz. Şu an itibarıyla planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumdadır. Arkadaşlarımız görevlerini başarıyla gerçekleştirdi. Teröristlere ait tespit edilen barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargahları hava harekatı ve ateş destek vasıtalarıyla büyük bir başarıyla tahrip edilmiştir. ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA'larımızla desteklenen kahraman komandolarımız ve bordo berelilerimiz hava hücum harekatı ve karadan sızmak suretiyle bölgeye intikal etmiş ve belirlenen hedefleri ele geçirmiştir. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Arama-tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir, sayının önümüzdeki saatlerde, günlerde daha da artmasını bekliyoruz." 

MSB'den kritik operasyona dair görüntüler paylaşıldı: Teröristlere göz açtırılmıyor!

Mehmetçiğin nefesi teröristlerin enfesinde

"Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri unsurlarımızın katıldığı operasyon planlandığı gibi başarılı bir şekilde devam etmektedir" ifadelerini kullanan Akar, açıklamanın devamında şu cümlelere yer verdi:

"40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi ve milletimizi kurtarmak için faaliyetlerimiz bundan önce olduğu gibi şimdi de kararlılıkla devam etmektedir. Faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak'ın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı bir şekilde icra edilmektedir. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Ülkemize, sınırlarımıza yönelik saldırı teşebbüsünde bulunan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi bizim temel hedefimizdir. Biz bu harekatı planlarken ve icrası sırasında özellikle sivillerin, çevrenin, kültürel ve dini yapıların herhangi bir şekilde zarar görmemesi için her zaman olduğu gibi azami hassasiyet gösterdik. Bu operasyonda da bu konuda son derece dikkatli ve hassas olmak suretiyle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör yuvalarının bir an önce ortadan kaldırılması için faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal