KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Nedir, Proje Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB girişimcileri desteklemeye devam ediyor. KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı ile küçük ve orta ölçekli işletmeler ekonomideki paylarını büyütüyor. Peki, KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı nedir, başvuru formu nasıl alınır?

20.12.2021-17:04 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-11:53) KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Nedir, Proje Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye devam ediyor. KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı ile küçük ve orta ölçekli girişimci işletmelere ekonomideki paylarını artırmaları için destek veriliyor. İşte detaylar…

KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI NEDİR?

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında; ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlayacakları projeler desteklenir.

KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

- Programdan yararlanılabilmesi için işletmenin; Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması ve KBS’de kayıtlı ve aktif durumda olması gerekir. KBS’ye kayıt, KOSGEB Veri Tabanına Kayıt Sürecine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde gerçekleştirilir.

- İşletmelerin KOBİ Bilgi Beyannamesinin güncel olması gerekir.

- İşletme, proje teklif çağrısında belirtilen hususlar ve takvime uygun şekilde Proje Başvuru Formunu KBS üzerinden doldurarak varsa proje teklif çağrısında belirtilen başvuruya esas ek belgeleri yükler ve başvurusunu onaylar.

- İşletme tarafından hazırlanacak projenin süresi 4 ay ve katları olacak şekilde proje teklif çağrısında belirtilen süre sınırlarına uygun olarak başvuruda belirlenir. Proje Başvuru Formundaki faaliyet-zaman planı, işletme tarafından 4’er aylık dönemler halinde oluşturulur.

- İşletme, proje faaliyetlerini varsa proje teklif çağrısında belirtilen faaliyet ana başlıkları ya da stratejiler kapsamında belirler veya proje özelinde kendi faaliyetlerini oluşturur.

- Proje kapsamında yer alan her bir gider, en çok ilgili olduğu faaliyet ile ilişkilendirilir.

- Proje başvurusunun içermesi gereken asgari gider grubu sayısı ile ilgili kısıt uygulanacaksa, bu husus proje teklif çağrısında belirtilir ve bu kısıt başvuruda aranan şart olarak uygulanır.

- Başvuru sırasında; proje teklif çağrısında yer alan başvuru koşullarından, KBS tarafından alınması mümkün olan bilgilere göre kontrol yapılır ve bu koşulları taşımayan işletmelerin proje başvurusu yapması KBS tarafından engellenir.

- Proje başvuruları, ilan edilen son başvuru tarihine kadar işletmenin talebi üzerine ilgili uygulama birimi tarafından KBS üzerinden düzenlemeye açılabilir.

- Proje teklif çağrısında ilan edilen son başvuru tarihine kadar başvurusunu KBS üzerinden onaylamayan işletmelerin projeleri değerlendirmeye alınmaz.

- Program kapsamında proje başvurusu yapılmış olması, KOSGEB’i taahhüt altına sokmadığı gibi, müracaat edene de bir hak kazandırmaz.

- Başvuruya ilişkin fiyat araştırma belgeleri işletme tarafından muhafaza edilir. KOSGEB yetkililerince gerek görülmesi halinde talep edilen her türlü bilgi ve belge ilgililerce ibraz edilir ve gerekli kolaylık sağlanır.


KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI DESTEK LİMİTLERİ

- Program kapsamında desteklenecek proje süresi azami 36 aydır.

- Proje kapsamında verilecek desteğin üst limiti geri ödemesiz 450.000 (dört yüz elli bin) TL ve geri ödemeli 1.050.000 (bir milyon elli bin) TL olmak üzere azami 1.500.000 (bir milyon beş yüz bin) TL’dir. Makine-teçhizat, kalıp ve yazılımın finansal kiralama yöntemi ile temin edilmesi durumunda geri ödemesiz ve geri ödemeli destek üst limitleri dikkate alınmaz.

- Program kapsamında verilecek desteklerin toplamı her durumda 1.500.000 (bir milyon beş yüz bin) TL’yi geçemez. Makine-teçhizat, kalıp ve yazılımın finansal kiralama yöntemi ile temin edilmesine yönelik diğer hususlar destek programının uygulama esaslarında belirtilir.

- Personel gideri hariç tüm giderler için uygulanacak destek oranı % 60 (altmış)’tır. Desteğin %70 (yetmiş)’i geri ödemeli ve %30 (otuz)’u geri ödemesiz olarak verilir.9 0 Gerçekleşen destek ödemeleri ile geri ödemesiz destek üst limitine ulaşılması veya işletmenin talebi halinde, desteğin sadece geri ödemeli kısmı verilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal