İş Planı Ödülü Destek Programı Nedir?

KOSGEB tarafından desteklenen girişimci programları arasında yer alan İş Planı Ödülü Destek Programı girişimci işletmeler tarafından araştırılıyor. Peki, İş Planı Ödülü Destek Programı nedir, başvuru şartları nelerdir? Sizler için derledik.

17.12.2021-16:43 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-18:25) İş Planı Ödülü Destek Programı Nedir?

KOSGEB tarafından düzenlenen İş Planı Ödülü Destek Programı kapsamında ödül alan girişimci iş planına sahip işletmelere büyümeleri için destek sağlanmaktadır. İş Planı Ödülü Destek Programı detayları merak ediliyor. İşte detaylar…

İŞ PLANI ÖDÜLÜ DESTEK PROGRAMI NEDİR?

İş Planı Ödülü Destek Programı; girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler ile işbirliği sağlanarak girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında teşvik edilmesi için girişimcilik konulu yarışmalar sonucu başarılı bulunan iş planlarının/iş modellerinin/iş fikirlerinin ödüllendirilerek hayata geçirilmesini sağlamaktır.

İş planı ödülü destek programında, iş planı ödülü yarışmasında dereceye giren işletmelere/girişimcilere geri ödemesiz destek sağlanır.

İŞ PLANI ÖDÜLÜ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

İş Planı Ödülü Destek Programı başvuru şartları şöyle;

- Destek programından yararlanılabilmesi için işletmenin Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması ve KBS’de kayıtlı ve aktif durumda olması gerekir. KBS’ye kayıt, KOSGEB Veri Tabanına Kayıt Sürecine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde gerçekleştirilir.

- İşletmenin KOBİ Bilgi Beyannamesinin güncel olması gerekir.

- İş planı ödülü yarışmasında dereceye girenlerin girişimci olması durumunda jüri karar tarihi/yarışma sonuç tarihi itibariyle 24 ay içerisinde işletmesini kurmuş olması gerekir.

- İş planı ödülü yarışmasında dereceye girenlerin Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde işletmesi olması durumunda; bu işletme, jüri karar tarihi/yarışma sonuç tarihi itibariyle en fazla 24 ay önce kurulmuş olmalıdır.

- İşletme kuruluş tarihi, şahıs işletmeleri için vergi levhasında yer alan işe başlama tarihi, tüzel kişiliğe haiz işletmeler için ticaret siciline tescil tarihidir.

- İş planı ödülü yarışmasında dereceye giren iş planı/iş modeli/iş fikri konusu ile kurulu/kurulacak olan işletmenin vergi levhasında yer alan ana faaliyeti uyumlu olmalıdır.

- İş planı ödülü yarışmasında dereceye girenlerin kuracakları/mevcut işletmelerindeki ortaklık payı, İş Planı Ödülü Destek Programı İşletme Başvuru Formu ile başvuru yaptığı tarih itibariyle en az yüzde %50 olmalıdır. Dereceye girenlerin destek programı süresinde ortaklık payı %50’nin altına düşemez.

- Ödül almaya hak kazanan girişimci işletmeyi münferiden temsile yetkili olmalıdır.

- İşletme, KBS üzerinden ilgili uygulama birimine başvuru yapar. Başvuru ile birlikte taahhütname işletme tarafından onaylanır.

- Destek programı başvurusu, ilgili uygulama birimi tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda; başvuru kabul edilebilir, reddedilebilir veya başvurunun düzeltilmesi istenebilir.


İŞ PLANI ÖDÜLÜ DESTEK PROGRAMI DESTEK MİKTARI

Yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenler;

1. 25.000TL

2. 20.000TL

3. 15.000TL

Yurtiçi/yurtdışı kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenen yarışmalar kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenler;

İlk 3 için toplamda 100.000TL’ye kadar

Yurtdışı orijinli girişimlerin iş fikirlerine yönelik ödüllü/ödülsüz ulusal/uluslararası yarışmalar kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenler;

100.000TL’ye kadar

KOSGEB tarafından düzenlenen iş planı ödülü;

İlk 3 için toplamda 100.000TL’ye kadar

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal