KOAH tedavisi için ne yapılmalı? KOAH’a ne iyi gelir? KOAH’ın bitkisel tedavisi Saraçoğlu’nun küründe saklı

Bronşların iltihaplanmasından dolayı temiz hava oksijene ulaşmayacağı için Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) meydana gelmektedir. Öksürük ile ilk sinyallerini veren bu hastalığa karşı doğal tedavi olan 12 şifa kaynağını sizin için derledik. Bu doğal çözümler ile KOAH ile mücadele edebilirsiniz.

26.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-16:34)

Akciğerlerdeki hava keselerinin iltihaplanması durumu olan KOAH’ın ilk sinyali öksürüktür. Genellikle 45 yaş üzeri sigara kullanan kişilerde görülme riski yüksektir. KOAH’a iyi gelen doğal çözümleri derledik. Şifa olsun!

KOAH'a ilaç olan 12 mucizevi besin

Okaliptüs Yağı: Okaliptüs yağının nefesi rahatlatıcı etkisi hastaya şifa vermektedir. Nefes darlığı yaşatan bu hastalığa karşı yapılacak doğal tedavilerden biri okaliptüs yağını göğüs bölgesine sürmektir.

Ginseng: Akciğerleri rahatlatan ginseng çayı KOAH için de etkilidir. Hastalar nefes alırken çok zorlanırlar bu durumda ginsengden faydalanabilirler. 

Zerdeçal: KOAH’ın meydana getirdiği etkileri hafifleten zerdeçal, öksürüğü keserek göğüs kafesinin rahatlamasına yol açar. Zerdeçalı gün içinde yemeklerinizde tüketebilir, çayı içerek şifa bulabilirsiniz.

KOAH tedavisi için ne yapılmalı?

Keçiboynuzu Pekmezi: Solunum yolunu temizleyen keçiboynuzu rahat nefes alınmasını sağlar. KOAH tedavisi için her sabah 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketilmelidir.

Tere: Akciğerlerdeki iltihabı temizleyen bir bitki olan taze tereyi öğünlerinizde tüketmeniz önerilmektedir. Öksürük krizlerini dindiren tere, bronşların da rahatlamasına fayda sağlar.

Hatmi Çiçeği: Akciğerleri temizleyici bir etkisi bulunan hatmi çiçeğini KOAH etkilerini azaltmak için gün içinde 1 fincan tüketebilirsiniz. Hatmi çiçeği çayı,  öksürük ve nefes darlığı şikayetlerini sona erdirmektedir.

Ekinezya: Solunum hastalıklarına şifa olan ekinezya KOAH belirtilerini de hafifletmektedir. Akciğerin temizlenmesini sağlayan ekinezya çayı ile kişi daha rahat nefes alabilir.

Kozalak Şurubu: Her gün aç karnına 1 kaşık doğal kozalak şurubu tüketilmesinin uzun vadede nefes açıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda kozalak şurubu bağışıklığı da güçlendirerek vücut direncini artırmaktadır.

KOAH’a ne iyi gelir?

Muz: Potasyum deposu olan muz akciğer fonksiyonlarını güçlendirici bir etkiye sahiptir. Mutluluk hormonunun salgılanmasını tetikleyen muz ile KOAH’ın yarattığı gerginlik de azaltılabilir.

Sarımsak: İltihapları temizleyen doğal bir besin olan sarımsak, hem hastalık semptomlarını hafifletir hem de hastalığa karşı doğal bir koruma sağlar. KOAH’dan dolayı yaşanan kuru öksürük ve nefes darlığı için çiğ sarımsak tüketebilirsiniz.

Zencefil: Hastalıktan korunmak için de zencefili öğünlerinize ekleyebilirsiniz. Hastalığa yakalandıktan sonra doğal tedavilerden biri de zencefildir. Zencefil akciğerlerdeki iltihabı temizleyerek hastalığa karşı etkilidir.

KOAH bitkisel tedavi

KOAH'ın bitkisel tedavisi bu kürde saklı!

Yulaf samanı, KOAH’ın bitkisel tedavisi için İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilmektedir. Kumarin yönünden zengin bir kaynak olan yulaf samanı KOAH şikayetlerini azaltmaktadır. Bu besin, yeşil yulaf olarak isimlendirilir ve yeşilken hasat edilmelidir. Yeşilken toplanan yulaf samanı 50 derecede kurutularak kahvaltıda tüketilir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal