KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Eski Kıbrıs Değil

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, adada 2 devlet haricinde bir çözüm olmadığını dile getirdi. "Kıbrıs eski Kıbrıs değil" ifadesini kullanan Ersin Tatar, "Türkiye'nin pozisyonu ile artık Doğu Akdeniz’de eski ezber bozulmuştur" dedi.

07.02.2021-12:52 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-13:25) KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Eski Kıbrıs Değil

Kapalı Maraş’ın açılmasının tüm ezberleri bozduğunu söyleyen KKTC Cumhurbaşkanı, "Yani eski anlayışla, federasyon olacak Maraş onlara iade edilecek, toprak verilecek, o günlerde bir takım konuşmalar vardı. Şimdi Maraş’ın açılmasıyla orada da bir adım attık" şeklinde konuştu.

''KKTC HÜKÜMETİ DAHA DA GÜÇLENECEK''

Ersin Tatar, şu ifadeleri kullandı:

"Türk tarafı diyor ki, arzu edilen, herkesin onay verdiği bir çözüm olmazsa ezber bozulacak. KKTC kendi yoluna devam edecek, KKTC hükümeti daha da güçlenecek. Kıbrıs eski Kıbrıs değil, Doğu Akdeniz eski Doğu Akdeniz değil, enerji kaynakları ile Türkiye’nin iddiaları ile Türkiye’nin pozisyonu ile artık Doğu Akdeniz’de eski ezber bozulmuştur. Mavi Vatanda yeni adımlar atılıyor, biz de bu siyasetin savunucularıyız"

''TÜRK ORDUSU BURADA BARIŞI KORUYOR''

Tatar, 2 devletli çözüm hususunda ilerleme elde edilse bile Türkiye’nin garantörlük haklarının sulandırılmasına müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

"Türk Ordusu buradan çıkarsa bunların ne yapacağı belli olmaz" ifadesini kullanan Ersin Tatar, şu açıklamada bulundu:

"Zaten biliyorsunuz bu şeylerde, sen eğer güçlüysen o adım atamaz. Benim ordum burada onlara saldırsın diye durmuyor. Türk Ordusu burada barışı koruyor. Ve Rumlar da bunu biliyor."

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni süreçte Rum tarafından çözüm adına anlamı olan hamleler yapılmadığı takdirde, KKTC devletini daha da kuvvetlendirecek faaliyetlerin artarak süreceğini dile getirdi.

Bu süreçte bir takım ülkelerin KKTC’yi resmi olarak kabul edeceklerinin de altını çizdi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Kıbrıs hususunda bundan sonra direkt taraf olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çözümsüzlüğün Rum Kesimine oldukça zarar getireceğinin herkesçe bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal