KKM hesap sahibi olanlar dikkat: Resmi Gazete’de kritik karar

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabı sahiplerini ilgilendiren karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, döviz dönüşümlü KKM hesapları için tarih değiştirildi. İşte ayrıntılar…

06.04.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-16:27)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı değişikliklerin yer aldığı tebliğler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, döviz dönüşümlü KKM hesapları için tarih değiştirildi.

Resmi Gazete’de kritik KKM kararı

Mynet’te yer alan habere göre; bankalar, Kur Korumalı Mevduat Hesabı kapsamında, 31 Mart 2024 itibarıyla, yerli bireysel yatırımcıların altın, Dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden olan döviz tevdiat hesaplarını ve döviz cinsinden olan katılım fonu hesaplarını Türk Lirasına çevirmelerine olanak tanıyacak.

KKM hesap sahibi olanlar dikkat: Resmi Gazete’de kritik karar

Yerli tüzel kişilerin ise altın ve döviz tevdiat hesapları ile katılım fonları, vadeli Türk Lirası mevduatları veya katılım hesaplarına dönüştürülebilecek. Bu dönüşüm işlemleri, hesap sahiplerinin isteği doğrultusunda ve belirlenen dönüşüm kuru üzerinden gerçekleştirilecek. Önceden belirlenen tarihlerde herhangi bir güncelleme yapılmadı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal