Kızıldeniz’de tansiyon yükseldi: Yemen kıyısında Norveç bandıralı tanker vuruldu! ABD savaş gemisi bölgeye geldi

ABD’li yetkililerden yapılan açıklamada, Norveç ticari tanker gemisi Strinda’nın Yemen kıyısı açıklarında füzeyle vurulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, geminin hasar aldığını ancak can kaybına yol açmadığı kaydedildi.

12.12.2023-11:35 - (Son Güncelleme: 12.12.2023-17:36)

Yemen’de Husi isyancılarının İsrail-Hamas savaşının başlamasının ardından bölgedeki ticari gemilere yönelik tehditlerini arttırması sonrasında yeni bir gelişme daha yaşandı. 

ABD’li savunma yetkililerinin açıklamalarına göre, kıyıdan 28 kilometre açıkta seyreden Norveç bayraklı bir geminin, Husiler tarafından hedef alındığı düşünülüyor.

Saldırı Kızıldeniz ile Umman Denizi bağlantısında yaşandı

CNN Türk’ün haberine göre; Saldırının gerçekleştiği nokta, Kızıldeniz ile Umman Denizi'ni birbirine bağlayan stratejik Babelmendep Boğazı.

Karadan ateşlenen bir cruz füzesinin gece yarısı 04.00'te vurduğu kargo gemisinde büyük bir Yangın çıktı. Strinda adlı Norveç gemisinin petrol taşıdığı belirtiliyor.İlk gelen bilgiler, biyoyakıt yüklü Strinda'nın Malezya'dan yola çıktığı ve İtalya'nın Venedik limanına gittiği yönünde. Geminin rotasında Kızıldeniz, Süveyş Kanalı ve Akdeniz vardı.

Norveç gemisi Yemen

ABD savaş gemisi bölgeye geldi

Kızıldeniz'de devriye gezen ABD ordusuna ait USS Mason savaş gemisinin Strinda'dan gelen yardım çağrısına yanıt verdiği açıklandı.Husiler geride kalan haftalarda İsrailli bir şirkete ait kargo gemisine el koydu ve birden fazla kargo gemisine ise füzeler ateşledi.Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki en büyük limanı Hudeyde'yi de ellerinde bulunduran Husiler, hafta sonu yaptıkları açıklamada ise İsrail'e giden tüm gemileri hedef alacaklarını ve hangi ülkeye ait olduklarına bakmayacaklarını duyurdu.Kızıldeniz'de seyreden bir Fransız savaş gemisi, Pazar günü Husilerin kamikaze insansız hava aracı saldırısına hedef oldu ve iki kamikaze drone'u düşürdü.ABD donanmasına ait savaş gemileri de geçtiğimiz haftalarda birden fazla Husi drone'unu düşürmüştü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal